KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Seriály    Silniční okruh kolem Prahy    Na Pražský okruh najedou řidiči u Dolních Břežan nejdřív na jaře

Na Pražský okruh najedou řidiči u Dolních Břežan nejdřív na jaře

Publikováno: 23.9.2011, Aktualizováno: 26.9.2011 15:20
Rubrika: Silniční okruh kolem Prahy

Nájezd na Pražský okruh u Dolních Břežan bude otevřen nejdříve příští rok na jaře. ČTK to řekl ředitel odboru dopravy pražského magistrátu Jan Heroudek. Okruh byl v tomto místě zprovozněn před rokem, nájezdy ale dosud kvůli nevyřešenému obchvatu Písnice blokují betonové zátarasy. Podle Heroudka je nutné nájezd otevřít v takové době, aby bylo možné změřit, zda otevření nezvýšilo dopravu v okolních obcích. A přes zimu by podle Heroudka měření nebyla dostatečně vypovídající.

O zprovoznění nájezdu, který byl postaven současně se stavbou okruhu, usilují už několik měsíců Dolní Břežany. Naopak Praha – Libuš, která se nachází na druhé straně od okruhu, se obává, že by nájezd zvýšil v obci automobilový provoz. Městská část si proto už ve stavebním řízení vymínila, že musí být nejprve postaven obchvat Písnice, která je součástí Libuše.
V současnosti se tedy diskutuje o tom, že by byl nájezd zprovozněn alespoň v jednom směru tak, že by řidiči mohli sjíždět a najíždět na okruh pouze od Dolních Břežan. Zároveň by se ale muselo měřit, jaké dopady zprovoznění okruhu má v okolních obcích i v Libuši a Písnici.

O této možnosti tento týden už poněkolikáté jednalo zastupitelstvo Libuše. Podle starosty Jiřího Koubka se zastupitelé dohodli pouze na tom, že chtějí o záležitosti ještě do konce listopadu jednat. 30. listopadu se pak zastupitelstvo znovu sejde. Koubek ČTK řekl, že městská část nechce otevření sjezdu blokovat, chce jen, aby byly v pořádku některé právní záležitosti. Není si například jistá tím, že je možné nájezd zprovoznit takzvaným opatřením obecné povahy, o kterém uvažuje magistrát.

"Pokud to nerozsekli tento týden, tak máme do jara čas. Sčítání a porovnání stavu se musí udělat ve srovnatelném období, což prosinec a leden není," řekl ČTK Heroudek. Podle něj tak mohou řidiči s nájezdem počítat nejdříve v dubnu nebo květnu příštího roku. Podle Heroudka by se ale měl nájezd vyzkoušet, dokud je celý nový úsek Pražského okruhu ve zkušebním provozu. "Pokud bychom to nevyzkoušeli a striktně trvali na podmínce ze stavebního povolení, pak se okruh zkolauduje a už se třeba nikdy nepostaví semafory v Dolních Břežanech, které možná budou potřeba," poznamenal Heroudek.

Jižní části Pražského okruhu rok po zprovoznění chybí také nájezd u Komořan. Praha totiž slíbila, že k němu postaví přivaděč. Stavba se ale teprve připravuje.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pražský dálniční okruh: Plánovaný most přes Vltavu v Praze – ZlíchověPražský dálniční okruh: Plánovaný most přes Vltavu v Praze – Zlíchově (53x)
Pražský dálniční okruh byl od samého počátku jeho projektování v posledních měsících roku 1938 vždy trasován a projektov...
Vybrané mostní stavby a tunely SOKP, části 514 Lahovice – SlivenecVybrané mostní stavby a tunely SOKP, části 514 Lahovice – Slivenec (27x)
Stavba 514 Lahovice – Slivenec, v současné době realizovaná součást vnějšího okruhu kolem Prahy, je bohatá mnoha z...
Betonáž spřažené železobetonové desky mostu přes Lochkovské údolíBetonáž spřažené železobetonové desky mostu přes Lochkovské údolí (26x)
Nejvyšším mostem v Praze, s výškou až 65 m nad údolím, bude brzo dálniční most, který se klene přes Lochkovské údolí....

NEJlépe hodnocené související články

Pražský dálniční okruh: Plánovaný most přes Vltavu v Praze – ZlíchověPražský dálniční okruh: Plánovaný most přes Vltavu v Praze – Zlíchově (5 b.)
Pražský dálniční okruh byl od samého počátku jeho projektování v posledních měsících roku 1938 vždy trasován a projektov...
Starostové žádají ministra o posunutí Pražského okruhu (5 b.)
Kvůli hluku a exhalacím chce 11 starostů z Prahy a středních Čech upravit východní část Pražského okruhu. V dopise adres...
Dlouho očekávaná část Silničního okruhu kolem Prahy, úsek 512 D1 – Jesenice – VestecDlouho očekávaná část Silničního okruhu kolem Prahy, úsek 512 D1 – Jesenice – Vestec (5 b.)
Úsek 512 D1 – Jesenice – Vestec, klíčová část jihozápadního segmentu Silničního okruhu kolem Prahy (SOKP), j...

NEJdiskutovanější související články

Pražský okruh výrazně zkrátí cestujícím na Letiště Praha dobu jízdyPražský okruh výrazně zkrátí cestujícím na Letiště Praha dobu jízdy (2x)
Otevření Pražského okruhu v jižní části města zkrátí řidičům, kteří se potřebují dostat na letiště Praha/Ruzyně, dobu jí...
VIDEO: Otevíráme jižní část Pražského okruhu (1x)
Ředitelství silnic a dálnic ČR uvádí do provozu významnou část okruhu hlavního města České republiky. Tolik očekávaný ús...
„Silniční okruh kolem Prahy je v tuto chvíli nejdůležitější částí rozestavěné dálniční sítě,“„Silniční okruh kolem Prahy je v tuto chvíli nejdůležitější částí rozestavěné dálniční sítě,“ (1x)
sdělil v rozhovoru pro časopis SILNICE ŽELEZNICE Ing. Michal Reiter, předseda představenstva a generální ředitel Skanska...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice