KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    Do Ostravy zamíří nejmodernější škodovácké tramvaje

Do Ostravy zamíří nejmodernější škodovácké tramvaje

Publikováno: 19.9.2018
Rubrika: 2018

Společnost Škoda Transportation dnes na mezinárodním veletrhu Innotrans v Berlíně podepsala kontrakt s Dopravním podnikem Ostrava na dodávku až čtyřiceti nízkopodlažních velkokapacitních tramvají ForCity Smart. Do Ostravy tak zamíří flotila nejmodernějších škodováckých tramvají. 

„Po úspěších na německém, finském nebo tureckém trhu je pro naši firmu dobrá zpráva, že nejmodernější škodovácké tramvaje budou sloužit cestujícím na domácí půdě, v moravskoslezské metropoli Ostravě. Tyto tramvaje vychází z osvědčené typové rodiny tramvají ForCity Smart, které už jezdí v Helsinkách.  Vozy stejného typu budeme dodávat také do tří německých měst: Mannheim, Ludwigshafen a Darmstadt, nebo do finského města Tampere. Do Ostravy tedy zamíří osvědčený a technicky propracovaný produkt,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Škoda Transportation Petr Brzezina.

Vozidla vychází z typové řady tramvají ForCity Smart, ale budou samozřejmě uzpůsobeny podle ostravské specifikace. Dvoučlánkové velkokapacitní tramvaje budou 100% nízkopodlažní, vybavené USB porty a plně klimatizované, což výrazně přispěje ke komfortu cestujících. Maximální provozní rychlost bude 80 km/h, kterou budou moci tyto stroje plně využít například na nově plánovaných tratích v Ostravě. Dalšími přednostmi vozidel budou plně otočné podvozky a nízké nápravové tlaky, které jsou šetrné ke kolejovému svršku. Rychlý nástup a výstup cestujících umožní pět dvoukřídlých dveří. Tramvaje budou rovněž odpovídat nejnovějším evropským normám, včetně požadavků na nehořlavost použitých materiálů, na pevnost skříní vozidel či odolnost skříně vozidla proti nárazu.

„Jsme přesvědčeni, že plzeňská škodovka dodá do Ostravy moderní, komfortní a spolehlivé tramvaje, které potvrdí náš trend přinášet cestujícím ty nejmodernější technologie a služby. Po dodání všech vozidel z kontraktu bude mít Ostrava pravděpodobně nejmladší vozový park tramvají v republice“, uvedl při podpisu smlouvy generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Celková hodnota kontraktu, včetně opce, bude dosahovat 1,9 mld. korun. „Součástí smluvní ceny je kromě čtyřiceti tramvají také technická dokumentace, servisní přípravky a licence k softwaru. Vozidla budou vybavena nejmodernějšími informačními systémy, kamerami a dalšími inovacemi. Ostravané se tak mohou těšit nejen na pohodlná, ale také velice spolehlivá a bezpečná vozidla,“ doplňuje Petr Brzezina.

Na projektu tramvají pro ostravský dopravní podnik se podílí celá skupina Škoda Transportation. Výroba nových vozidel bude probíhat na území České republiky.  V Ostravě sídlí dceřiná společnost Škoda Vagonka, která zaměstnává zhruba pět set lidí. Navíc je na její výrobu navázána celá řada dalších významných dodavatelů v Moravskoslezském kraji. Škoda Vagonka v současnosti pracuje především na zahraničních projektech pro Německo nebo Slovensko. Své výrobní kapacity má Škodovka také v Plzni, Šumperku, nebo ve Finsku.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Společnost Škoda Transportation dnes na mezinárodním veletrhu Innotrans v Berlíně podepsala kontrakt s Dopravním podnikem Ostrava na dodávku až čtyřiceti nízkopodlažních velkokapacitních tramvají ForCity Smart. Společnost Škoda Transportation dnes na mezinárodním veletrhu Innotrans v Berlíně podepsala kontrakt s Dopravním podnikem Ostrava na dodávku až čtyřiceti nízkopodlažních velkokapacitních tramvají ForCity Smart.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravovanéPozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravované (33x)
Jihočeský kraj (JK), neformálně „jižní Čechy“, je druhým největším krajem ČR, resp. krajem s druhou největší rozlohou a ...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (20x)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“ (19x)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Jiří Benda, majitel společnosti BENDA TRADE s. r. o. „Ze stavby odcházíme až poté...

NEJlépe hodnocené související články

„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Jiří Benda, majitel společnosti BENDA TRADE s. r. o. „Ze stavby odcházíme až poté...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (5 b.)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
Hořice - lávka přes I/35Hořice - lávka přes I/35 (5 b.)
Ve čtvrtek 18. 10. 2018 od 16 hod. proběhne slavnostní otevření nově postavené lávky přes komunikaci I/35 v Hořicích. Lá...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice