KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Sanace    V Českém Krumlově začne v pondělí sanace skály Pod Kamenem

V Českém Krumlově začne v pondělí sanace skály Pod Kamenem

Publikováno: 31.3.2011, Aktualizováno: 4.4.2011 15:13
Rubrika: Sanace

V pondělí začne v Českém Krumlově sanace skalního masivu v ulici Pod Kamenem nad silnicí I/39. Zahájení prací investor, tedy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), podmínil vykoupením pozemků na skále od soukromých vlastníků. Sanace přijde na zhruba 150 milionů korun. Hotova by měla být do 31. července a další týden by pak měla trvat revitalizace zúžené komunikace do původního stavu, řekl dnes ČTK starosta města Dalibor Carda (ČSSD).

"Vlastní sanační práce budou postupovat od horní hrany skály, kde budou instalovány záchytné ploty a dynamické bariéry, které budou schopny zadržet větší sesuvy kamenů," vysvětlil člen dodavatelské společnosti AZ Asanace Petr Vacek. Skalní bloky budou zajištěny ochrannými a záchytnými sítěmi. Část skály, u níž je riziko sesutí, bude ukotvena. Skalní převisy pak budou podchyceny opěrnými zdmi a obloženy kamenem. Společnost se bude snažit dohnat tříměsíční skluz, aby dopravní omezení na jedné z hlavních příjezdových cest do Českého Krumlova dlouho nekomplikovalo letní turistickou sezonu.

Práce na sanaci skály byly pozastaveny loni na podzim kvůli požadavkům investora. Na únorovém jednání pak zastupitelé schválili vykoupení pozemků za symbolickou korunu od každého vlastníka.

Prozatím není rozhodnuto, jak bude po ukončení prací řešena doprava na frekventované křižovatce u Porákova mostu, kde kvůli sanaci skály vznikl provizorní kruhový objezd. "Budeme dále jednat, zda tam obnovíme řízení dopravy světelnou signalizací, nebo necháme vybudovat okružní křižovatku," uvedl starosta.

V lokalitě Pod Kamenem se část skály naposledy utrhla předloni, kamení se tehdy zřítilo na vozovku. O sanaci skály usilovalo město několik let, chtělo předejít tomu, aby se utrhl větší kus skály. V Českém Krumlově byly již v uplynulých letech sanovány skály Sv. Duch, skála v Rybářské ulici i Havraní skála.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Sanace trhlin betonových konstrukcí – materiály a postupySanace trhlin betonových konstrukcí – materiály a postupy (51x)
V článku jsou zhodnoceny základní parametry, rozhodující pro výběr vhodného injekčního materiálu pro sanaci trhlin podle...
Sanace a izolace železobetonových konstrukcí – technologie společnosti BASF dle EN 1504 – část 7, Ochrana proti korozi, komplexní systémy PCISanace a izolace železobetonových konstrukcí – technologie společnosti BASF dle EN 1504 – část 7, Ochrana proti korozi, komplexní systémy PCI (42x)
Článek krátce popisuje technologie společnosti BASF komplexními systémy PCI v oblasti sanací a izolací železobetonových ...
Optimalizace návrhu a úprav mostů z hlediska celoživotních nákladůOptimalizace návrhu a úprav mostů z hlediska celoživotních nákladů (34x)
V České republice se v současné době nachází asi 16 500 mostů na silnicích a dálnicích, další mostní objekty jsou na žel...

NEJlépe hodnocené související články

Sanace sesuvu na trati Liberec – Česká Lípa, geotechnicky řízená stavbaSanace sesuvu na trati Liberec – Česká Lípa, geotechnicky řízená stavba (5 b.)
Časové schéma akce: V hodinách provedená rekognoskace terénu. Ve dnech sestavený projekt průzkumných prací. V týdnech pr...
Rekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektantaRekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektanta (5 b.)
Článek pojednává o rekonstrukci zárubní zdi v km 0,715 – 1,296 vlevo na dálnici D11 Praha – Poděbrady a posk...
Sanace železobetonu v chemicky náročném prostředí – metody a možnostiSanace železobetonu v chemicky náročném prostředí – metody a možnosti (5 b.)
Sanace železobetonu je v současné době věcí, kterou lze považovat za zaběhnutou a v okruhu odborné veřejnosti ji lze pov...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice