KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    Skupina Sudop Group vstupuje do IT byznysu, koupila podíl ve vývojářské firmě LinkSoft Technologies

Skupina Sudop Group vstupuje do IT byznysu, koupila podíl ve vývojářské firmě LinkSoft Technologies

Publikováno: 5.2.2018
Rubrika: 2018

Skupina Sudop Group, která zastřešuje převážně firmy z oblasti projektové a inženýrské činnosti, založila novou dceřinou společnost zaměřenou na informační technologie Sudop Consulting and Information Technology a.s. (Sudop CIT). Skupina k tomuto kroku přistoupila s cílem diverzifikovat a rozšířit své obchodní aktivity. Jedním ze strategických cílů je také využít synergií s inženýrskou a projektovou činností skupiny. Prvním krokem Sudop CIT se stal majetkový vstup do softwarové společnosti LinkSoft Technologies a.s., kde získala 70% podíl.

Založení Sudop CIT a akvizice společnosti LinkSoft přinese celé skupině nejen nový samostatný podnikatelský směr, ale i možnost rozvoje a akceleraci digitální transformace. Akvizice samotná se tak stala ve skupině prvním strategickým akcelerátorem pro oblast IT služeb. Digitalizace stavebnictví, jako je například zavádění technologií a metodiky BIM (Building Information Modeling), představuje rychle nastupující trend, a cílem skupiny je využít ho k posílení své pozice na trhu.

„V rámci naší rozvojové strategie se chceme soustředit na posílení role informačních technologií v celé skupině, k čemuž by hlavním dílem měla přispět dceřiná společnost Sudop CIT. Očekáváme totiž, že stejně jako v jiných oborech, tak i ve stavebnictví budou hrát prim digitální technologie a my na to budeme připraveni.“ přiblížil Ing. Jan Kout Ph.D., člen představenstva Sudop Group odpovědný za rozvoj a investice.

Dosavadní majitel a zakladatel společnosti LinkSoft Technologies Jiří Manda zůstává v exekutivní roli a bude se podílet na dalším růstu a rozvoji firmy. V současnosti pracuje pro LinkSoft Technologies 100 lidí a v roce 2017 dosáhla obratu 140 mil. Kč.

„Během několika příštích let chceme zdvojnásobit počet pracovníků i obrat firmy. K tomuto cíli by nám měl pomoct vývoj nových vlastních produktů, širší působení na českém trhu a expanze do dalších zemí,“ okomentoval plány společnosti Jiří Živnůstka, předseda představenstva LinkSoft Technologies.

Společnost LinkSoft Technologies se zabývá vývojem softwaru na zakázku a outsourcingem IT specialistů. Za deset let působení na trhu získala zákazníky nejen v České republice ale také v Austrálii, Kanadě nebo Iráku. Mezi její klienty patří například ČSOB, Policie ČR, Univerzita Karlova nebo Makro.

Transakční poradenství na straně prodávajícího zajišťovala společnost Roklen Corporate Finance, právní poradenství NSG Morison. Právní poradenství pro SUDOP zajišťovala advokátní kancelář Havel & Partners a ekonomické poradenství společnost TPA.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravovanéPozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravované (41x)
Jihočeský kraj (JK), neformálně „jižní Čechy“, je druhým největším krajem ČR, resp. krajem s druhou největší rozlohou a ...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (25x)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny (25x)
Mimořádnou podívanou nabídne rekonstrukce kolejí na severočeské trati Čížkovice – Obrnice, patřících AŽD Praha. Společno...

NEJlépe hodnocené související články

„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Jiří Benda, majitel společnosti BENDA TRADE s. r. o. „Ze stavby odcházíme až poté...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (5 b.)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
Hořice - lávka přes I/35Hořice - lávka přes I/35 (5 b.)
Ve čtvrtek 18. 10. 2018 od 16 hod. proběhne slavnostní otevření nově postavené lávky přes komunikaci I/35 v Hořicích. Lá...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice