KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Sanace    Sanace skály v Českém Krumlově může pokračovat, město vykoupí pozemky

Sanace skály v Českém Krumlově může pokračovat, město vykoupí pozemky

Publikováno: 25.2.2011, Aktualizováno: 1.3.2011 11:26
Rubrika: Sanace

Sanace skalního masivu nad silnicí I/39 v Českém Krumlově může pokračovat. Zastupitelé na přání investora, jímž je ŘSD, schválili výkup okolních pozemků. V lokalitě Pod Kamenem se část skály naposledy utrhla předloni, kamení se tehdy zřítilo na vozovku. Přípravné práce začaly loni, teď nic nebrání samotné sanaci, řekl dnes ČTK starosta Dalibor Carda (ČSSD).

Práce si podle ŘSD vyžádají zhruba 140 milionů korun. Ukončeny by měly být před hlavní turistickou sezonou v červnu. Hned poté budou stavební úpravy silnice pod masivem uvedeny do původní podoby. Odstraněn bude i provizorní kruhový objezd na křižovatce u Porákova mostu. Nepočítá se s jeho skutečnou výstavbou, ani s novým povrchem silnice, která byla kvůli pracem na sousedícím skalním masivu zúžena, řekl ČTK vedoucí úseku výstavby ŘSD Jan Kudrle.

Podle původní smlouvy s ŘSD mělo město pozemky vykoupit od majitelů až po ukončení sanace, ŘSD teď ale trvalo na podmínce, že budou vykoupeny před zahájením prací. To zastupitelé těsnou většinou ve čtvrtek schválili. Podle starosty to problém nebude, s šesti majiteli, z nichž někteří jsou cizinci, má město uzavřené smlouvy o smlouvách budoucích. Pozemky od každého vlastníka vykoupí za jednu korunu.

Práce na zpevnění masivu jsou rozděleny do tří fází. Nejdříve byly provedeny očistné a analytické práce. Teď je hotov projekt stavebních úprav rizikových partií a způsob jejich efektivního zabezpečení.

O sanaci skály Pod Kamenem usilovalo město několik let, chtělo předejít tomu, aby se utrhl větší kus skály, který by mohl mít vážnější následky na majetku nebo lidském zdraví. V Českém Krumlově byly v uplynulých letech sanovány skály Sv. Duch, skála v Rybářské ulici i Havraní skála.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Sanace trhlin betonových konstrukcí – materiály a postupySanace trhlin betonových konstrukcí – materiály a postupy (43x)
V článku jsou zhodnoceny základní parametry, rozhodující pro výběr vhodného injekčního materiálu pro sanaci trhlin podle...
Sanace a izolace železobetonových konstrukcí – technologie společnosti BASF dle EN 1504 – část 7, Ochrana proti korozi, komplexní systémy PCISanace a izolace železobetonových konstrukcí – technologie společnosti BASF dle EN 1504 – část 7, Ochrana proti korozi, komplexní systémy PCI (41x)
Článek krátce popisuje technologie společnosti BASF komplexními systémy PCI v oblasti sanací a izolací železobetonových ...
Rekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektantaRekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektanta (27x)
Článek pojednává o rekonstrukci zárubní zdi v km 0,715 – 1,296 vlevo na dálnici D11 Praha – Poděbrady a posk...

NEJlépe hodnocené související články

Sanace sesuvu na trati Liberec – Česká Lípa, geotechnicky řízená stavbaSanace sesuvu na trati Liberec – Česká Lípa, geotechnicky řízená stavba (5 b.)
Časové schéma akce: V hodinách provedená rekognoskace terénu. Ve dnech sestavený projekt průzkumných prací. V týdnech pr...
Rekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektantaRekonstrukce zárubní zdi z roku 1984 na dálnici D11 Praha – Poděbrady pohledem projektanta (5 b.)
Článek pojednává o rekonstrukci zárubní zdi v km 0,715 – 1,296 vlevo na dálnici D11 Praha – Poděbrady a posk...
Sanace železobetonu v chemicky náročném prostředí – metody a možnostiSanace železobetonu v chemicky náročném prostředí – metody a možnosti (5 b.)
Sanace železobetonu je v současné době věcí, kterou lze považovat za zaběhnutou a v okruhu odborné veřejnosti ji lze pov...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice