KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    Obchvat Českých Budějovic začneme stavět v září

Obchvat Českých Budějovic začneme stavět v září

Publikováno: 30.8.2018
Rubrika: 2018

Po Praze jsou České Budějovice druhým nejzacpanějším městem pro automobilovou dopravu. Náměstek primátora Českých Budějovic František Konečný, který má v gesci mj. dopravní rozvoj města, krátce popsal, co město v nejbližší době plánuje.

České Budějovice se dlouhodobě s dopravou potýkají, kde vidíte největší problémy a jaký je plán investic?
Chybí dálniční obchvat města, který se začne stavět na podzim letošního roku. Na něj navazují chybějící silnice „Severní spojka“, „Jižní tangenta“ a podjezd pod nádražím, kterým je napojena dálnice na střed města.

Povolená je stavba části obchvatu, začne se v plánovaném zářijovém termínu?
Zahájení stavby závisí na průběhu výběrového řízení a zhotovitele stavby. V současné době je stále konec září reálným termínem na zahájení stavby dálničního obchvatu města.

Jaké jsou další klíčové stavby, které město i v návaznosti na okolí potřebuje?
Severní spojka, Jižní tangenta, podjezd pod nádražím, druhý vstup na vlakové nádraží ze strany Suchého Vrbného. A určitě nový most přes řeku Vltavu směrem k obci Litvínovice.

Máte spočítané nutné investiční náklady?
Jedná se o různé investory (ŘSD, Jč kraj, Statutární město České Budějovice, SŽDC) a nelze v současné době přesně stanovit celkové náklady.

Pomůže vám nově přijatá legislativa, která by měla výstavbu urychlit? 
Zcela jistě nová legislativa pomůže výstavbě dálnice.

Jak se potýkáte s územními plány?
Z hlediska dopravních staveb nemáme vyřešen v územním plánu nový most přes řeku Vltavu směrem k obci Litvínovice. U ostatních staveb nemáme v této oblasti žádné komplikace.

Jak funguje komunikace se SŽDC a ŘSD?
S uvedenými institucemi probíhá spolupráce na vysoké profesionální úrovni. Dokážeme se domluvit na vzájemné spolupráci.

Jaké plány máte v rámci železnice?
Opravu nádražní budovy včetně úprav okolí budovy. Druhý příchod do nádražní budovy ze strany Suchého Vrbného. A plánujeme novou lávku přes nádraží.

 

Přehled nejdůležitějších oprav Jihočeského kraje - rok 2018 - v PDF.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Přehled nejdůležitějších oprav Jihočeského kraje - rok 2018František Konečný

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravovanéPozemní komunikace v Jihočeském kraji – stav, zdroje, možnosti a připravované (40x)
Jihočeský kraj (JK), neformálně „jižní Čechy“, je druhým největším krajem ČR, resp. krajem s druhou největší rozlohou a ...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (26x)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny (25x)
Mimořádnou podívanou nabídne rekonstrukce kolejí na severočeské trati Čížkovice – Obrnice, patřících AŽD Praha. Společno...

NEJlépe hodnocené související články

„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“„Založili jsme 300 staveb bez reklamací a řadu z nich v extrémních podmínkách také pro SŽDC“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Jiří Benda, majitel společnosti BENDA TRADE s. r. o. „Ze stavby odcházíme až poté...
Swietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkumSwietelsky Rail modernizuje stanice Čížkovice a Chotěšov i přilehlou trať. Ke slovu přišel také pyrotechnický průzkum (5 b.)
Až přijdou 7. prosince první cestující do železničních stanic Čížkovice a Chotěšov, možná je ani nepoznají. To skončí je...
Hořice - lávka přes I/35Hořice - lávka přes I/35 (5 b.)
Ve čtvrtek 18. 10. 2018 od 16 hod. proběhne slavnostní otevření nově postavené lávky přes komunikaci I/35 v Hořicích. Lá...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice