KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Doprava    Nákladní vozidla    Volvo představilo nový model Volvo FMX českým zákazníkům

Volvo představilo nový model Volvo FMX českým zákazníkům

Publikováno: 27.10.2010
Rubrika: Nákladní vozidla

Volvo je jediný výrobce na světě, který dokáže stavebnímu segmentu nabídnout techniku v širokém a jedinečném spektru - stavební stroje a vozidla dle přesných požadavků pod jednou značkou. Volvo Trucks, Volvo Stavební stroje a Volvo Financial Services představili své produkty a služby na předváděcích akcích v pískovně Uhy a v kamenolomu Hrabůvka u Hranic na Moravě.

Ve velmi těžkém terénu na vybudovaném polygonu v pískovně Uhy dne 19. 10. a v kamenolomu Hrabůvka jste měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži novinku z továrny Volvo Trucks určenou do stavebního segmentu – nový model Volvo FMX.

Volvo FMX do nejtěžšího terénu
Zvládne těžké náklady, nekvalitní silnice i prudké svahy. Velmi dobrým základem pro vůz FMX byl zajištěn již vozem FM – svižné a výkonné hnací ústrojí, robustní podvozek a pohodlná kabina. Díky přímé komunikaci s našimi zákazníky a řidiči jsme však do vozu FMX zapracovali hned několik vylepšení, která z něho dělají nepřekonatelného pomocníka do těžkých podmínek.

Součástí této úctyhodné transformace jsou mimo jiné nový robustní exteriér a propracovaný prostor řidiče, nové odolné světlomety, nové centrální tažné zařízení, nové protiskluzové schůdky, nový žebřík a madlo a nový snímač nákladu, který předává informace o hmotnosti nákladu optimalizované převodovce I-Shift a zajišťuje tak hladké řazení.

V rámci celé předváděcí akce se za společnost Volvo Stavební stroje Czech představily modely, které jsou ve stavebním segmentu nejčastěji používány. Největší zájem byl o pásový bagr Volvo EC360C a dále pak o kolový nakladač Volvo L180F a traktorbagr
Volvo BL71.

Volvo EC360C
Pásový bagr Volvo EC360C se vyznačuje vysokou produktivitou práce v náročném terénu a složitých podmínkách. Díky spolehlivému motoru Volvo, citlivému hydraulickému systému a výjimečnému pohodlí pro operátora exceluje tento bagr při přemísťování zeminy, nakládání damprů, během demolic, při práci v lomu, na stavbách a na mnoha jiných místech.

Volvo L180F
Kolový nakladač Volvo L180F nabízí výkon a schopnost manévrování nezbytnou k rychlému zvládnutí úkolů při manipulaci s kládami, tvrdou zeminou nebo horninou. Nabízí velmi nízkou spotřebu paliva, vysokou spolehlivost, odolnost, malou hlučnost a nízký obsah emisí. Kolové nakladače Volvo jsou vybaveny inteligentním hydraulickým systémem se snímáním zátěže, který umožňuje přesné rozložení výkonu bez ohledu na otáčky motoru ve správný okamžik a na správném místě. Standardně jsou vybaveny hydraulickým rychloupínacím zařízením, které umožňuje jednoduchou, rychlou a pohodlnou výměnu pracovního příslušenství. Ovládání zdvihových ramen a lopaty pomocí joystiku usnadňuje práci a zvyšuje produktivitu, na joystiku lze také ovládat směr pojezdu dopředu a dozadu nebo volitelně třetí hydraulický okruh.

Volvo BL71
Traktorbagr je obecně nejprodávanějším stavebním strojem v ČR. Volvo nabízí dvě velikosti menší BL61, a větší BL71 včetně modifikace BL71 Plus se 100hp motorem. Traktorbagry Volvo jsou známé vyváženou konstrukcí, která se projevuje především zvýšenou stabilitou při rýpaní a vysokou vylamovací silou, která společně s výkonným motorem zajišťuje vysokou produktivitu. Standardní výbava stroje zahrnuje 3 podkopové lopaty, čelní nakládací lopatu “klapačku“ s paletovacími vidlemi, systém odpružených zdvihových ramen, teleskopickou násadu s rychloupínacím zařízením, přídavný hydraulický okruh pro kladivo nebo svahovací lopatu.

Specifikace předváděcích vozů modelu FMX:
FM 500HP 8*4 Rigid Tridem Carnehl Halfpipe dumper
FM 410HP 6*4 Rigid Meiller 3-way tipper
FM 460HP 8*4 Rigid Crane Hiab and Tipper Sörling
FM 500HP 8*4 Rigid Zetterberg Halfpipe Dumper
FM 460HP 8*6 Rigid VS-Mont 3-way Tipper

Zdroj TZ Volvo CZ

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Tatra v Brně představila kompletní řadu vozidel pro hasiče a armádu (17x)
Kopřivnická automobilka Tatra dnes představila v rámci brněnského veletrhu armádní techniky IDET 2011 kompletní sérii ná...
TATRA PHOENIX míří výšTATRA PHOENIX míří výš (15x)
Společnost TATRA, a.s. oficiálně představuje svou novou modelovou řadu civilních nákladních vozidel s označením TATRA PH...
Smlouvy o spolupráci mezi společnostmi TATRA a DAF Trucks podepsány Smlouvy o spolupráci mezi společnostmi TATRA a DAF Trucks podepsány (14x)
Zástupci společnosti TATRA, a.s., tradičního výrobce světoznámých těžkých nákladních vozů pro civilní i vojenské účely, ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice