KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    Veletrh URBIS nabídne chytrá řešení pro města a obce

Veletrh URBIS nabídne chytrá řešení pro města a obce

Publikováno: 10.4.2017
Rubrika: 2017

Na rozvoj problematiky Smart City je v České republice alokováno 100 miliard, které je možno čerpat až do roku 2020. Aktuální nabídku chytrých řešení pro města představí veletrh URBIS, který se koná od 26. do 29. dubna na brněnském výstavišti. Jejich nabídku doplní kvalitní doprovodný program garantovaný renomovanými partnery, jako je například vydavatelství Economia, Czech Architecture Week nebo CityOne.

Inovativní řešení vystavovatelů

Veletrh URBIS umožní zástupcům měst, obcí, firem, ale i běžným občanům, seznámit se s různými variantami řešení a načerpat inspiraci z konkrétních již existujících řešení v jiných městech. Tematicky se bude věnovat třem základním okruhům, kterými jsou chytrá řešení pro úspory zdrojů, pro kvalitu života ve městech a pro elektronickou veřejnou správu.

Na stáncích vystavovatelů nebudou chybět ani řešení dopravní infrastruktury, parkování, či přístupu k informacím. Naleznete zde také technologické možnosti pro chytrá města, ať už se jedná o využívání alternativních zdrojů energie v dopravě nebo veřejném osvětlení. Na venkovních plochách bude prezentována komunální technika a městský mobiliář.

Zahajovací konference Czech Smart 2017

Zahajovací konferenci s názvem Czech Smart 2017 - Touch the Future organizují Hospodářské noviny. Druhý ročník mezinárodní konference představí aktuální vývoj v oblasti chytrých řešení a možnosti jejich propojení s městským prostředím. Zásadním tématem budou také možnosti financování smart projektů.

Na konferenci vystoupí zástupci Vídeňského projektu Co-Creation Lab / Wirtschaftsagentur Wien (Vienna Business Agency), což je projekt, který nabízí platformu, v níž mohou jednotliví zadavatelé zveřejňovat své zcela konkrétní a specifické potřeby a inovativní firmy jim nabízí řešení šitá na míru. Nechybí ani představení evropsky unikátního řešení EOC - Elektronické odbavení cestujících, které se používá v Brně. Dále účast potvrdili zástupci Písku, Pardubic a v jednání jsou starostové měst z Dánska a Holandska.

Vstup na zahajovací konferenci je možný pouze po registraci, která probíhá na www.events.economia.cz

Konference Organické město Brno – Živé město 21. století

Ve čtvrtek 27. dubna je součástí doprovodného programu konference Organické město Brno – Živé město 21. století, kterou pořádá Czech Architecture Week. Konference má za úkol jednak definovat, co vlastně znamená tvořit chytré město, jednak uvést příklady různých přístupů k tvorbě chytrého města ve vybraných zahraničních městech, především se zaměřením na dopravu a bezpečnostní systémy v dopravě. Chytré město má vizi, je digitální, otevřené a kooperativní a zaměřené na své obyvatele.

Inspirujte se příklady z jiných měst s BE:ONE

V další dny organizuje doprovodný program s názvem BE:ONE platforma City:One. Je připraven tak, aby účastníci získali přehled o novinkách v oblasti chytrých měst ve středoevropském rozměru. Návštěvníci se také dozvědí, čím má cenu se zabývat a jak snadné/složité je chytrá řešení zavést i ve Vašem městě či obci.

Program jednotlivých dnů je členěn v souladu se Smart City strategií města Brna podle jejích tří pilířů - SMART RESOURCES - chytré zdroje, doprava, energetika, vodohospodářství, telekomunikace, SMART GOVERNANCE - chytrá veřejná správa, ať už se jedná o eGovernment, bezpečnost nebo open data.

Posledním pilířem je SMART LIVING - chytrá kvalita života, který zahrnuje chytré (koncové) nástroje pro občany, dopady chytrých technologií na život občana a jeho volný čas a podobně.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/urbis.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Veletrh URBIS

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Trojnásobný úspěch nové řídící věže v OstravěTrojnásobný úspěch nové řídící věže v Ostravě (49x)
Tři prestižní ceny získal státní podnik Řízení letového provozu České republiky za úspěšnou realizaci nového provozního ...
KUHN-BOHEMIA bude prodávat také stroje Ammann (23x)
Společnost KUHN-BOHEMIA se od 1. ledna 2018 stane v České republice výhradním prodejcem a poskytovatelem servisu strojů ...
Projektové kanceláře očekávají rekordní osmiprocentní nárůst v tomto roce (22x)
Objem projektových prací podle ředitelů projektových kanceláří letos výrazně poroste, a to v průměru až o 8,0 procenta. ...

NEJlépe hodnocené související články

Závěry VII. ročníku mezinárodní konference Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů „LUHAČOVICKÁ VÝZVA 2017“ (5 b.)
Účastníci mezinárodní konference „Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů“ konstatují:...
Ostravská strojírna ArcelorMittal dodala přes 1000 tramvajových náprav pro tramvaje Škody Transportation. Firmy se dohodly na další spolupráci Ostravská strojírna ArcelorMittal dodala přes 1000 tramvajových náprav pro tramvaje Škody Transportation. Firmy se dohodly na další spolupráci (5 b.)
ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO), dceřiná společnost ostravské huti ArcelorMittal, dodala od roku 2013...
„Potřebujeme ukončit legislativní trápení,“„Potřebujeme ukončit legislativní trápení,“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Petr Košan, jeden z jednatelů společnosti AF-CITYPLAN. Především mizerné stavební...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice