KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Bezpečnost    Trať z Františkových Lázní do Aše se dočká moderního zabezpečení

Trať z Františkových Lázní do Aše se dočká moderního zabezpečení

Publikováno: 9.12.2011, Aktualizováno: 14.12.2011 09:02
Rubrika: Bezpečnost

Ve Františkových Lázních začala dnes oficiálně stavba dálkového ovládání zabezpečení na železniční trati Františkovy Lázně - Aš. Bude stát 102 milionů korun a podle představitelů Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) výrazně zvýší bezpečnost na trati i sníží náklady na její obsluhu. Stavební práce by měly skončit na konci září příštího roku.

Podle náměstka generálního ředitele SŽDC Jiřího Martínka bude po modernizaci zabezpečení tratě třeba o 13 zaměstnanců méně. Lepší zabezpečení také umožní zrychlení vlaků až na 70 kilometrů za hodinu, a tím i zkrácení jízdní doby.

Při stavbě bude vybudováno nové staniční zabezpečovací zařízení ve Františkových Lázních, odkud bude řízen provoz na trati. Položeno bude také 21 kilometrů optických kabelů, trať bude vybavena rozhlasovým systémem, zvýšena bude také bezpečnost na přejezdech.

Podle vedoucího Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech Vladimíra Omelky je trať z Aše do Františkových Lázní a dál do Chebu i nyní dostatečně vytížena. Navíc se předpokládá, že by se měla už v příštích letech prodloužit až do Německa.

Hejtmanův náměstek Petr Navrátil (ČSSD) dnes ČTK řekl, že německá strana má už připraveno deset milionů eur na dostavbu tratě k českým hranicím. Na české straně by mělo znovuzprovoznění tratě do Selbu stát asi 20 milionů korun. "Předběžně máme příslib SŽDC, že by náklady zafinancovala," dodal Navrátil.

Vybudování zabezpečení na trati z Františkových Lázní do Aše je hrazeno z Operačního programu Doprava Evropské unie. Původně byly náklady projektu 124 milionů, vysoutěžit se ale podařila nižší cena.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čelKategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čel (43x)
Problematika snižování účinků nárazů na cestující při dopravní nehodě se dosud řešila převážně cestou optimalizace defor...
JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“ (33x)
Co považujete z pohledu bezpečnosti ve stavební firmě za nejdůležitější?Stavebnictví je z pohledu bezpečnosti práce a vy...
Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (33x)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...

NEJlépe hodnocené související články

Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (5 b.)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace (5 b.)
Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil ...
Dobré osvětlení zvyšuje viditelnost na silnicích o 30 % a snižuje možnost vzniku dopravních nehod (5 b.)
Z dopravních statistik vyplývá, že se během letních měsíců setkáváme s výrazným nárůstem nehodovosti. V průběhu června a...

NEJdiskutovanější související články

(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR (1x)
V dubnu 2009 zahajuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod a Organi...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice