KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Bezpečnost    Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace

Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace

Publikováno: 4.8.2011, Aktualizováno: 12.8.2011 15:43
Rubrika: Bezpečnost

Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil nedostatky. Kontrola se zaměřila hlavně na stav svislých dopravních značek a jejich viditelnost, na to, jaký mají řidiči na přejezdech rozhled, ale i na případné další závady, řekl dnes ČTK náměstek hejtmana Martin Kuba (ODS).

Kontroloři zjistili, že 117 značek nebylo vidět kvůli přerostlé vegetaci. Tyto problémy nechali odstranit okamžitě. Dalších 48 závad na svislých značkách odstraní Správa a údržba silnic do konce srpna.

Kontrola odhalila i další problémy, rozhledu někdy brání nevhodně umístěné budovy či ploty, terénní nerovnosti na pozemcích lidí, ke kterým nemá Jihočeský kraj žádný vztah ani pravomoc. "Odbor dopravy do konce srpna projedná se zástupci vlastníků odstranění těchto závad, ale lze očekávat, že v řadě případů to bude jednání velmi komplikované," dodal hejtmanův náměstek.

Jihočeský kraj také požádal o obdobné kontroly a následné odstranění nedostatků Ředitelství silnic a dálnic, které spravuje silnice první třídy. Oslovil i města a obce Jihočeského kraje, v jejichž kompetenci je správa a údržba místních a účelových komunikací.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se k dnešku v celé ČR letos stalo na železničních přejezdech 99 nehod, při kterých zemřelo 15 lidí a 74 bylo zraněno. V Jihočeském kraji jich inspekce vyšetřovala 14, jejich oběťmi se stali tři lidé, osm lidí utrpělo zranění. Naposledy v červnu vjela na zabezpečený železniční přejezd u Včelné na Českobudějovicku jedenatřicetiletá řidička, která nepřežila srážku s osobním motorovým vlakem.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čelKategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čel (41x)
Problematika snižování účinků nárazů na cestující při dopravní nehodě se dosud řešila převážně cestou optimalizace defor...
Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (33x)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“ (28x)
Co považujete z pohledu bezpečnosti ve stavební firmě za nejdůležitější?Stavebnictví je z pohledu bezpečnosti práce a vy...

NEJlépe hodnocené související články

Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (5 b.)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace (5 b.)
Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil ...
Dobré osvětlení zvyšuje viditelnost na silnicích o 30 % a snižuje možnost vzniku dopravních nehod (5 b.)
Z dopravních statistik vyplývá, že se během letních měsíců setkáváme s výrazným nárůstem nehodovosti. V průběhu června a...

NEJdiskutovanější související články

(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR (1x)
V dubnu 2009 zahajuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod a Organi...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice