KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    PORR slučuje své polské dceřiné společnosti

PORR slučuje své polské dceřiné společnosti

Publikováno: 10.5.2017
Rubrika: 2017

Ze dvou udělej jednu: PORR slučuje své polské dceřiné společnosti. Vedení společnosti PORR očekává, že fúze společností PORR Polska Infrastructure a PORR Polska Construction povede k dalšímu dynamickému vývoji na polském trhu. Potenciály, synergie a know-how obou dceřiných společností budou maximálně využívány a sjednocený tým bude pracovat velmi efektivně. Se svými více než 1.500 pracovnicemi a pracovníky by měla nová PORR S.A. v roce 2017 dosáhnout objemu výroby přes 2 mld. PLN (cca 475 mil eur).

Hlavní kompetence společnosti PORR Polska Construction byla v oblasti pozemních a železničních staveb, společnost PORR Polska Infrastructure se specializovala na infrastrukturu, stavby pro energetiku a stavební inženýring. Od nynějška pokryje PORR S.A. jako full-service-provider všechny oblasti moderního stavitelství.

Společně silní

Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR, zdůrazňuje význam místního managementu pro trvale udržitelný rozvoj podnikatelských aktivit a upevňování pozice na trhu. "Management se svou rozsáhlou znalostí trhu a zákazníků je zárukou pro efektivní práci, účinnou expanzi a posílení našich předností a konkurenčních výhod v hospodářské soutěži. Máme radost také z toho, že 30leté jubileum působení společnosti PORR v Polsku slavíme právě v době této významné fúze."

Optimistou je rovněž Piotr Kledzik, člen představenstva polské společnosti PORR S.A., který zodpovídá za infrastrukturu. V rozšíření kompetencí a v optimalizaci firemních procesů spatřuje možnost, jak realizovat ještě více náročných projektů. „Na tomto zajímavém trhu s tvrdým konkurenčním prostředím chceme i v budoucnosti patřit k těm nejlepším,” říká Piotr Kledzik.

"Jsem si jistý, že náš zkušený tým s pomocí nejmodernější techniky zvládne v Polsku i ty nejnáročnější úkoly," dodává Peter Hartmann, který jako člen představenstva PORR S.A. zodpovídá za oblast pozemního stavitelství.

Už před oficiální fúzí se firemní vedení intenzivně zabývalo vnitřní organizační strukturou nové společnosti. "Zřídili jsme již například shared service centra. Naše operativní týmy jsou takto účinně podporovány a mohou se soustředit na svou hlavní činnost k prospěchu našich zákazníků," shrnuje Jakub Chojnacki, který je členem představenstva PORR S.A. a zodpovídá za obchodní záležitosti.

Aktuální projekty v Polsku

V současné době PORR pracuje na velkých projektech v oblasti infrastruktury, pozemního stavitelství, železničních a vodních staveb. Za zmínku stojí projekty jako rychlostní komunikace S8, S6, S17, S6/S11, muzeum Józefa Piłsudského ve městě Sulejówek a ředitelství Univerzitní nemocnice v Krakově - Prokocim.

Nedávno PORR S.A. získala několik nových zakázek, například na 2. stavební úsek administrativní budovy v Poznani, Business Garden Poznaň II. V oblasti železničních staveb je na programu modernizace trati Poznaň - Pila, která představuje hodnotu okolo 141,9 mil. eur. Při modernizaci 15 kilometrů dlouhého úseku E30, spojujícího Katowice s Krakowem, v hodnotě přibližně 70,5 mil. eur je PORR součástí konsorcia.

Dalšími zajímavými projekty jsou sanace hráze Odry ve městě Wroclaw a výstavba 1. úseku plynovodu Lwówek-Odolanów.

V posledních letech PORR úspěšně expandovala z Polska prostřednictvím místní dceřiné společnosti do Norska. Jako generální dodavatel postavila již mosty Harpe a Tresfjord a v současné době dokončuje výstavbu dalších tří mostů v celkové hodnotě přibližně 170 mil. eur. Loni v září společnost v Norsku podepsala také smlouvu na výstavbu dalšího tunelu v hodnotě cca 37,5 mil. eur.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Trojnásobný úspěch nové řídící věže v OstravěTrojnásobný úspěch nové řídící věže v Ostravě (47x)
Tři prestižní ceny získal státní podnik Řízení letového provozu České republiky za úspěšnou realizaci nového provozního ...
Projektové kanceláře očekávají rekordní osmiprocentní nárůst v tomto roce (23x)
Objem projektových prací podle ředitelů projektových kanceláří letos výrazně poroste, a to v průměru až o 8,0 procenta. ...
Výrobní závod Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH slaví 50 000. kolový nakladačVýrobní závod Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH slaví 50 000. kolový nakladač (21x)
11. dubna 2017 oslavila společnost Liebherr-Werk v Bischofshofenu mimořádné jubileum: předání 50 000. kolového nakladače...

NEJlépe hodnocené související články

Závěry VII. ročníku mezinárodní konference Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů „LUHAČOVICKÁ VÝZVA 2017“ (5 b.)
Účastníci mezinárodní konference „Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů“ konstatují:...
Ostravská strojírna ArcelorMittal dodala přes 1000 tramvajových náprav pro tramvaje Škody Transportation. Firmy se dohodly na další spolupráci Ostravská strojírna ArcelorMittal dodala přes 1000 tramvajových náprav pro tramvaje Škody Transportation. Firmy se dohodly na další spolupráci (5 b.)
ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO), dceřiná společnost ostravské huti ArcelorMittal, dodala od roku 2013...
„Potřebujeme ukončit legislativní trápení,“„Potřebujeme ukončit legislativní trápení,“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Petr Košan, jeden z jednatelů společnosti AF-CITYPLAN. Především mizerné stavební...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice