KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Bezpečnost    Olomoucká radnice bude investovat do vybudování nových přechodů

Olomoucká radnice bude investovat do vybudování nových přechodů

Publikováno: 2.2.2012, Aktualizováno: 3.2.2012 11:33
Rubrika: Bezpečnost

Olomoucká radnice bude investovat do vybudování nových přechodů pro chodce. Objeví se například v ulicích Hněvotínská, Holická a Přerovská. Díky nim by se měla zvýšit bezpečnost chodců v daných lokalitách, řekl ČTK náměstek primátora Ivo Vlach (TOP 09).

V Hněvotínské ulici se lidé dočkají nového přechodu u zastávek autobusů městské hromadné dopravy poblíž vstupu do fakultní nemocnice. "Zatím je v místě jen takzvané místo pro přecházení. V lokalitě ale dochází k nebezpečným situacím," uvedl náměstek.

Další přechod město nechá vybudovat u autobusových zastávek u křižovatky ulic Holická a Babíčkova. "I v této lokalitě je situace nevyhovující. Kromě nového přechodu v místě vzniknou na autobusových zastávkách zálivy," řekl Vlach.

Radnice chce dále přebudovat stávající přechod v Přerovské ulici v blízkosti ulice U solných mlýnů. Dosavadní podle náměstka nevyhovuje předpisům o bezpečnosti silničního provozu. "Součástí nového přechodu bude dělící bezpečnostní ostrůvek," upřesnil Vlach.

Dodal, že letošní náklady na zvýšení bezpečnosti na přechodech si vyžádají více než 10 milionů korun. Město investuje do zřízení přechodů dlouhodobě. Například loni je nechalo vybudovat v městské části Týneček a ve Studentské ulici.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čelKategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čel (41x)
Problematika snižování účinků nárazů na cestující při dopravní nehodě se dosud řešila převážně cestou optimalizace defor...
JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“ (35x)
Co považujete z pohledu bezpečnosti ve stavební firmě za nejdůležitější?Stavebnictví je z pohledu bezpečnosti práce a vy...
Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (33x)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...

NEJlépe hodnocené související články

Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (5 b.)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace (5 b.)
Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil ...
Dobré osvětlení zvyšuje viditelnost na silnicích o 30 % a snižuje možnost vzniku dopravních nehod (5 b.)
Z dopravních statistik vyplývá, že se během letních měsíců setkáváme s výrazným nárůstem nehodovosti. V průběhu června a...

NEJdiskutovanější související články

(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR (1x)
V dubnu 2009 zahajuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod a Organi...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice