KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Bezpečnost    Nejnebezpečnější silnicí ČR je I7 ve středních Čechách

Nejnebezpečnější silnicí ČR je I7 ve středních Čechách

Publikováno: 8.12.2011, Aktualizováno: 14.12.2011 09:32
Rubrika: Bezpečnost

Nejnebezpečnějším silničním úsekem v České republice je silnice I7 u Makrotřas ve Středočeském kraji. Vyplývá to z projektu pojišťovny Allianz, která zmapovala 20 nejrizikovějších lokalit v ČR z hlediska bezpečnosti silničního provozu. Pojišťovna přitom vycházela ze statistických údajů policie o nehodovosti, počtech obětí a těžce raněných při nehodách na dálnicích a silnicích první třídy v letech 2008 až 2010. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí pojišťovny Václav Bálek.

 

Na silnici u Makotřas zahynuli ve sledovaném období dva lidé, šest se zranilo těžce a osm lehce. Všechny nehody se staly přes den, šest z nich na mokré či namrzlé silnici. Středočeský kraj se přitom umístil v nelichotivé statistice mezi 20 nejrizikovějšími místy hned čtyřikrát, třikrát pak kraj Plzeňský a Olomoucký.

"Přestože jde povšechně o velmi rozdílné oblasti i nehody, z celkových čísel je možné identifikovat několik obecnějších závěrů i specifik pro jednotlivá místa," uvedl člen správní rady pojišťovny Tomáš Vysoudil.

Podle něho se většina z nehod stala přes den na suché vozovce a karambol zavinil řidič, který nebyl pod vlivem alkoholu. Alkohol se naopak podepsal opakovaně na vzniku nehody například na silnici I22 v Plzeňském kraji či I33 v Královehradeckém kraji.

Významným faktorem, který podle pojišťovny zvyšuje závažnost následků nehod, jsou nechráněné či špatně chráněné pevné překážky. Několik se jich objevuje například na silnici u Makotřas, kde se s pevnou překážkou střetlo pět vozů.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čelKategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čel (40x)
Problematika snižování účinků nárazů na cestující při dopravní nehodě se dosud řešila převážně cestou optimalizace defor...
JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“ (36x)
Co považujete z pohledu bezpečnosti ve stavební firmě za nejdůležitější?Stavebnictví je z pohledu bezpečnosti práce a vy...
Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (33x)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...

NEJlépe hodnocené související články

Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (5 b.)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace (5 b.)
Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil ...
Dobré osvětlení zvyšuje viditelnost na silnicích o 30 % a snižuje možnost vzniku dopravních nehod (5 b.)
Z dopravních statistik vyplývá, že se během letních měsíců setkáváme s výrazným nárůstem nehodovosti. V průběhu června a...

NEJdiskutovanější související články

(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR (1x)
V dubnu 2009 zahajuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod a Organi...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice