KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Stavební stroje    Návštěva Liebherr RoadShow 2009

Návštěva Liebherr RoadShow 2009

Publikováno: 9.6.2009
Rubrika: Stavební stroje

Turné předváděcích akcí RoadShow stavebních strojů Liebherr, spojených s jejich testováním přímo v provozu, zavítalo také do České republiky, a představilo hned několik zajímavých novinek. Místo konání bylo letos v pískovně v Bratčicích u Brna ve dnech 29. a 30. dubna a podle sdělení personálu se akce zúčastnilo celkem přes 1.100 návštěvníků.

Tato již tradiční akce společnosti Liebherr byla i letos koncipována jako představení průřezu výrobním programem stavebních strojů. Návštěvníci měli možnost několikrát denně zhlédnout moderovanou dynamickou show stavebních strojů, kterou provázela Pavla Charvátová. V mezičase byl prostor pro testování celkem 17 stavebních strojů. Jako partner se RoadShow účastnila firma Mercedes- Benz, která přijela na testování se stejným počtem nákladních vozidel. Kromě cateringového zázemí pro občerstvení se návštěvníci mohli podívat na některé z doprovodných aktivit nebo se jich přímo zúčastnit.

Za zmínku ze soutěží stojí jízda zručnosti s nakladačem, kde soutěžící měli projet vyznačenou trasu v co nejkratším čase, nebo známý Evropský pohár jeřábníků. Ten byl letos představen v nové koncepci, neboť jako břemeno byla přímo zavěšena konstrukce s křeslem pro soutěžící. V neposlední řadě diváky bavil také několikanásobný mistr ČR v trialu Pavel Balaš se svojí show.

NOVINKY VE VÝROBNÍM PROGRAMU LIEBHERR
Liebherr využil příležitosti letošní Road-Show k oficiálnímu představení a uvedení nových produktů na náš trh – nová řada pásových rypadel kategorie 21–28 t a vrtací stroj LB 20. Nově představené stroje byly na místě přímo k vidění a vyzkoušení.

NOVÁ PÁSOVÁ RYPADLA
Na první pohled je vidět designová změna, ale nové jsou i další prvky: hydraulický řídicí systém, podvozek, výložník i konstrukce lžíce a osazení lžíce novým zubovým systémem. Nová řada obsahuje tři typy strojů, každý z nich je možno volit ve verzi Classic nebo Advanced. Classic je standardní stroj pro běžné zemní práce, Advanced je ve zkratce lépe vybaven – novým elektronickým řídicím systémem, širší paletou volitelného vybavení, novou kabinou a disponuje vyššími rypnými silami.

Na RoadShow byly k dispozici obě varianty, rypadla R 906 Classic a R 916 Advanced. Rozdíl mezi Classic a Advanced je patrný na první pohled: poznávacím znakem verze Classic jsou průběžně uložené čepy uchycení výložníku, zatímco Advanced má dvojitě uložené čepy v kovaném zvonu, jak je u rypadel Liebherr zvykem.

Nová konstrukce výložníku rypadel dosahuje nyní většího komorového průřezu a tedy i vyšší tuhosti. K dispozici jsou jak varianty monoblokových výložníků, tak i hydraulicky a stranově přestavitelných výložníků. Nejdůležitější změnou je však u této řady zcela nově vyvinutý hydraulický systém Positive control. Ten dosahuje efektivnějšího přerozdělování hydraulického výkonu a zvýšení produktivity. Současně byl kladen důraz na sladění současného použití více hydraulických funkcí a intuitivní a snadné ovládání.

VRTACÍ STROJ LB 20
Další z novinek je zástupce speciálních strojů Liebherr – nový vrtací stroj LB 20, dimenzovaný na vrtání děr o průměru až 2 m a vrtnou hloubku až 40 m. Maximální točivý moment vrtné hlavy je 20 kNm. Díky velmi kompaktním rozměrům je možné také nasazení stroje v úzkých prostorech. Základní stroj LB 20 včetně vrtacího zařízení lze přepravit v jednom kuse, hlava a vrtací rameno jsou sklopné. Transportní rozměry stroje jsou: délka 16 m, výška 3,5 m a šířka 3 m. Dále byl představen průřez výrobním programem zemních strojů, samozřejmě kolové nakladače, kolová rypadla a kromě pásových rypadel také buldozery Liebherr. K vidění byli také zástupci věžových jeřábů, rychlestavitelný jeřáb 22 HM a „rarita“ – mobilní jeřáb MK 63. Tento jeřáb je kombinace autojeřábu a klasického stavebního věžového jeřábu, neboť jde o věžový jeřáb, umístěný na automobilní podvozek. I zde se projevuje současný trend požadavků na flexibilitu nasazení. Po celou dobu nabitého programu panovala na akci přátelská atmosféra a doslova překvapující byl vysoký počet návštěvníků akce.

Visit to Liebherr RoadShow 2009
A tour of the Liebherr construction machines RoadShow connected with their testing directly under operation visited also the Czech Republic and introduced several interesting news. The show took place in the sand quarry in Bratčice by Brno this year.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
(foto: Pavel Stančo)(foto: Pavel Stančo)(foto: Pavel Stančo)(foto: Pavel Stančo)Celou akci tradičně moderovala stále usměvavá Pavla Charvátová.O dynamické ukázky všech stavebních a nákladních vozů byl mimořádný zájem.Stavební stroje byly vidět již z dálky a nebylo možné je z dálnice minout. Akce se konala v pískovně společnosti Brněnské písky, a. s., v Bratčicích u Brna a bylo zde přes 30 strojů a vozidel k testování.Bylo možné vyzkoušet si také buldozer PR 724 LGP s nivelací Trimble.Nové rypadlo Liebherr 6. generace R 916 Advanced vyráží na ukázku svých dovedností.Nová řada vozidel Mercedes-Benz ActrosMitsubishi Fuso Canter, které také dodává do ČR společnost Mercedes-Benz.Kolový nakladač L 586 2plus2 v akciNový robustní teleskopický nakladač Liebherr TL 435-13, který bude na trh v ČR uveden koncem roku 2009.Vrtací stroj LB 20Po celou dobu konání show bavil návštěvníky Pavel Balaš – mistr ČR v trialu.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pásové rypadlo Liebherr R 960 demolition „čistí“ areál bývalé aglomeracePásové rypadlo Liebherr R 960 demolition „čistí“ areál bývalé aglomerace (154x)
Přesně 4. července 2019 bylo předáno nové pásové rypadlo Liebherr R 960 demolition stavební společnosti Polanský s. r. o...
Základní členění strojů využívaných v pozemním stavitelstvíZákladní členění strojů využívaných v pozemním stavitelství (91x)
Když si člověk položí otázku, jaké stavební stroje zná a k čemu se vlastně využívají, může dojít k závěru, že u většiny ...
S novými finišery P7820C a P8820C Volvo opět nastavuje laťku při přesném pokládání všech typů materiálůS novými finišery P7820C a P8820C Volvo opět nastavuje laťku při přesném pokládání všech typů materiálů (81x)
Konstrukce nových finišerů Volvo P7820C a P8820C těží z více jak padesátileté zkušenosti výroby silniční techniky. Velká...

NEJlépe hodnocené související články

Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny Při opravě trati AŽD Praha nasadí Swietelsky Rail stroj, který v Česku ještě nebyl. Dobu rekonstrukce zkrátí o tři dny (5 b.)
Mimořádnou podívanou nabídne rekonstrukce kolejí na severočeské trati Čížkovice – Obrnice, patřících AŽD Praha. Společno...
Bourací kladiva Atlas Copco COBRA: kompaktní stroje s neuvěřitelnou silou (5 b.)
Když potřebujete bourací či podbíjecí kladivo s vysokým výkonem, nemusíte kupovat jen elektrické nebo pneumatické. Atlas...
Efektivní využití věžových jeřábů na stavbáchEfektivní využití věžových jeřábů na stavbách (5 b.)
Značné množství zabudovávaného materiálu při výstavbě objektů si vyžádalo rozvoj strojů a zařízení pro svislou dopravu. ...

NEJdiskutovanější související články

Zajímavé aplikace zvedání a vysouvání konstrukcí na tyčích v roce 2011Zajímavé aplikace zvedání a vysouvání konstrukcí na tyčích v roce 2011 (3x)
Článek pojednává o realizacích společnosti MTEK, s. r. o., a to jak v rámci České republiky, tak v zahraničí. Konkrétně ...
Dvoucestné rypadlo Terex 1604 ZW míří do PrahyDvoucestné rypadlo Terex 1604 ZW míří do Prahy (2x)
Dvoucestná rypadla Terex jsou zatím stále jedinými speciálně vyráběnými stroji na českém trhu. Speciální v tom, že se ne...
Bourací kladiva Atlas Copco COBRA: kompaktní stroje s neuvěřitelnou silou (1x)
Když potřebujete bourací či podbíjecí kladivo s vysokým výkonem, nemusíte kupovat jen elektrické nebo pneumatické. Atlas...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice