KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2012    Mezinárodní konference „Bezpečná dopravní infrastruktura 2012“

Mezinárodní konference „Bezpečná dopravní infrastruktura 2012“

Publikováno: 19.6.2012, Aktualizováno: 12.10.2012 13:49
Rubrika: 2012

Do podzimního programu konferencí s dopravní tématikou již neodmyslitelně patří mezinárodní konference "Bezpečná dopravní infrastruktura", kterou pořádá každoročně firma AF-CityPlan spol. s r.o. 7. ročník této úspěšné akce se uskuteční v tradičních prostorách kongresového sálu Masarykovy koleje v Praze - Dejvicích ve dnech 27. - 28. listopadu 2012.

Konference se těší nejen velkému zájmu ze strany posluchačů, ale je vždy podpořena také celou řadou významných partnerských institucí a záštitami jejich vrcholných představitelů. Z politických činitelů si letos pořadatelé vysoce cenní zejména osobní záštity ministra dopravy ČR, předsedy Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, náměstka primátora hl. m. Prahy a primátora města Přerov. Mezi již tradiční "oborové" zaštiťující patří potom ředitel služby dopravní policie Policejního prezidia ČR, ředitel Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, prezident Ústředního automotoklubu ČR, předseda České silniční společnosti a předseda Evropského programu hodnocení silnic (EuroRAP).

Právě podpora výše uvedených osobností jasně dokládá pozitivně rostoucí povědomí o významném vlivu stavu dopravní infrastruktury na počet a závažnost následků dopravních nehod. Cílem konference je nejen poukázat na přetrvávající nedostatky v oblasti bezpečnosti, zejména na pozemních komunikacích, ale také předkládat návrhy pro odstranění těch nejzávažnějších.

Přestože bude letos konference pořádána již po sedmé a celkový počet přednášek dávno překročil stovku, i letos udělali pořadatelé maximum pro zajištění co nejatraktivnější skladby přednášek, která opět nabídne řadu nových, dříve nediskutovaných témat a cenných aktuálních poznatků z co nejširšího spektra okruhů vztahujících se k bezpečnosti dopravní infrastruktury.

Letošní novinkou tak budou například příspěvky zástupců Státního fondu dopravní infrastruktury a pojišťovacího sektoru. Naopak dobře zavedeným tématem bývá každoroční prezentace vybraného tématu z Evropského programu hodnocení silnic EuroRAP, který je jedním z partnerů konference, a ani letošní ročník nebude výjimkou. Tradicí je také účast několika zahraničních přednášejících - pro rok 2012 se mohou posluchači těšit na přednášející ze Slovenska, Německa a Velké Británie.

Konference je určena nejen správcům komunikací, ale také orgánům státní správy a samosprávy, dopravním expertům, složkám integrovaného záchranného systému, dopravcům, stejně jako například pojišťovacím institucím. Zkrátka všem, kterým není lhostejný bezpečnostní stav dopravní infrastruktury v ČR a mohou přispět k jeho zlepšení. Každoročně se konference účastní více než 150 posluchačů a přednášejících a organizátoři akce věří, že i letošní ročník bude svou náplní atraktivní a vzbudí zájem široké veřejnosti, nejen té odborné. Podrobné informace o konferenci včetně přihlášky lze nalézt na internetových stránkách http://konference.cityplan.cz.

Kromě oficiálních internetových stránek je konference každoročně podporována mediálními partnery z řad odborných periodik a zpravodajských portálů. Jejich počet pozitivně narůstá a pro rok 2012 tak mohou pořadatelé využít mediální podpory nejen hlavního mediálního partnera, časopisu Silnice Železnice, ale i Dopravních novin, časopisů Dopravní inženýrství a Silniční obzor, a také Internetového zpravodaje Komunikace a doprava.

Konference je samozřejmě i pro letošní rok zařazena do programu akcí pořádaných v rámci programu celoživotního vzdělávání České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT – 2 akreditační body) a dále do programu celoživotního vzdělávání České komory architektů (ČKA – 4 akreditační body).

Pořadatelé konference „Bezpečná dopravní infrastruktura 2012“ doufají, že i letošní ročník naváže na úspěchy těch předcházejících a ještě rozšíří okruh posluchačů o nové tváře. Ke slavnostnějšímu duchu akce přispěje i skutečnost, že právě na podzim 2012 slaví společnost AF-CityPlan již 20. výročí své existence.

Pozvánku na konferenci si můžete stáhnout ZDE.

Ing. Jiří Landa (odborný garant konference a technický ředitel AF-CityPlan spol. s r.o.)
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

V Semilech se otevírá lávka přes JizeruV Semilech se otevírá lávka přes Jizeru (22x)
Nová lávka v Semilech je součástí projektu „Cyklostezky - Z údolí Jizera do údolí Bobru – I. Etapa“. Lávku financovalo m...
Část lidí v Bílině nechce, aby obchvat vedl kolem Bořně (22x)
Část lidí v Bílině na Teplicku nechce, aby obchvat města vedl kolem přírodní památky Bořeň, sepsali i petici. Podle star...
Modernizace železnice č. 109 Kraków Bieżanów – Wieliczka RynekModernizace železnice č. 109 Kraków Bieżanów – Wieliczka Rynek (16x)
Společnost EURO VIA CS rekonstruuje od roku 2010 trať nr 109 Kraków – Wieliczka, poslední práce se mají realizovat...

NEJlépe hodnocené související články

Doprastav podniká v Poľsku – úsek diaľnice A1 odovzdaný do prevádzkyDoprastav podniká v Poľsku – úsek diaľnice A1 odovzdaný do prevádzky (5 b.)
Situácia dopravného staviteľstva na Slovensku, ktoré bolo počas 60 rokov existencie spoločnosti Doprastav ťažiskovým výr...
Prvotní poznatky německých expertů z prohlídky mostů na úseku dálnice D 4708.2 (5 b.)
Ve dnech 2. a 3.7.2012 uskutečnili němečtí experti z hanoverské univerzity vizuální prohlídku 3 ocelových a 2 železobeto...
Modernizace železnice č. 109 Kraków Bieżanów – Wieliczka RynekModernizace železnice č. 109 Kraków Bieżanów – Wieliczka Rynek (5 b.)
Společnost EURO VIA CS rekonstruuje od roku 2010 trať nr 109 Kraków – Wieliczka, poslední práce se mají realizovat...

NEJdiskutovanější související články

Stát nepočítá s Brnem jako železničním uzlem, kritizoval Hašek (2x)
Stát údajně nepočítá s Brnem jako jednou z hlavních železničních křižovatek v zemi. Ministerstvo dopravy prý v aktuálníc...
V Semilech se otevírá lávka přes JizeruV Semilech se otevírá lávka přes Jizeru (1x)
Nová lávka v Semilech je součástí projektu „Cyklostezky - Z údolí Jizera do údolí Bobru – I. Etapa“. Lávku financovalo m...
AUDIO: Rozhovor o složitosti parkování na Rádiu Česko s výkonným ředitelem KONSTRUKCE Media, s.r.o. (1x)
Rozhovor o složitosti parkování z konference Doprava v klidu 2012 s Ing. Michalem Sirovátkou, výkonným ředitelem KONSTRU...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice