KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2016    Veletrh BAU 2017

Veletrh BAU 2017

Publikováno: 22.9.2016
Rubrika: 2016

Veletrh BAU prezentuje na prostoru 185 000 m² možnosti architektury, materiály a systémy pro komerční, bytovou výstavbu a interiérové úpravy nejen u novostaveb, ale i u stávajících staveb. Již několik let je plně obsazen. Také nadcházející veletrh BAU konaný v lednu 2017 zaplní celý areál Messe München. Veletrh BAU se koná od 16. do 21. ledna 2016 v areálu výstaviště Messe München. Pořadatelem je společnost Messe München GmbH.

Na veletrhu BAU 2017 se opět představí více než 2 000 vystavovatelů z více než 40 zemí. Podíl zahraničních vystavovatelů by měl předběžně dosáhnout zhruba 30 procent.

Co se návštěvnosti týče, je cílem pořadatelů opět přitáhnout přibližně 250 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti a pokud možno navýšit podíl návštěvníků ze zahraničí.

VÝVOJ POČTU VYSTAVOVATELŮ
Veletrhu BAU se v minulých letech podařilo vylepšit především svůj mezinárodní profil. Poptávka zahraničních společností po výstavních plochách je obrovská. S počtem 637 firem jsme v roce 2015 dosáhli rekordní mezinárodní účasti. Téměř každý třetí vystavovatel byl ze zahraničí. Celkem zde vystavovalo 41 zástupců různých zemí.

Od roku 2005 je veletrh BAU trvale vyprodán. Poptávka je výrazně vyšší než plocha dostupných hal. Proto pořadatelé vedou pořadník, ve kterém evidují přibližně 400 společností.

VÝVOJ POČTU NÁVŠTĚVNÍKŮ
Trend ve vývoji návštěvnosti z řad odborné veřejnosti je obdobný jako u vystavovatelů.

V roce 2015 se poprvé podařilo překročit hranici čtvrt milionu návštěvníků.

Z toho, a i to byl nový rekord, bylo více než 72 000 návštěvníků ze zahraničí. To odpovídá podílu kolem 29 procent.

Tento vynikající výsledek je potvrzením toho, jaké jméno si mezitím veletrh BAU vydobyl také na mezinárodní scéně.

ZAHRANIČNÍ NÁVŠTĚVNÍCI
Stejně jako v případě vystavovatelů, vedoucí roli hrají návštěvníci z Rakouska, Itálie a Švýcarska. Obzvláště se v roce 2015 navýšil počet návštěvníků především z Číny (+94 %), Izraele (+73 %), ze Slovinska (+ 66 %), Turecka (+53 %) a ze Španělska (+45 %).

To, že se BAU právem pyšní titulem přední světový veletrh, dokazuje nárůst počtu návštěvníků z mimoevropských zemí. Více než 12 000 návštěvníků - i toto je rekordní hodnota - veletrhu BAU 2015 pocházelo z mimoevropských zemí.

Z Asie přicestovalo o téměř 2 500 návštěvníků z řad odborné veřejnosti více než v roce 2013. Na špici návštěvnosti stojí Čína se svými 2 167 návštěvníky. Také z oblasti Blízkého a Středního východu jsme zaznamenali nárůst o více než 1 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti.

KLÍČOVÁ TÉMATA
Pro veletrh BAU 2017 jsme definovali tři hlavní témata. Mnozí vystavovatelé zde nabídnou svá řešení a také program fór a mimořádných výstav se jimi bude zabývat.

Inteligentní fasáda 
Fasády jsou dnes multifunkčními systémy a musí plnit stále komplexnější nároky. Musí splňovat požadavky energetické optimalizace, udržitelnosti a být recyklovatelné. Technologický vývoj je stejně tak rozmanitý, jako i vzrušující - a stává se výzvou pro architekty, projektanty a výrobce stavebních výrobků.

Digitální projektování, výstavba a provoz
V architektuře budoucnosti udává laťku digitální stavební technologie. K tomu otevírá obrovský hospodářský potenciál počítačová výroba: od návrhu, přes logistiku stavenišť a provozu budov až po recyklaci. V těchto případech se vyplatí zvážit příležitosti a rizika digitálního projektování, výstavby a provozu.

Zasíťované budovy 
Digitalizací a zasíťováním budov je možno dosáhnout různých vylepšení, například pokud se jedná o úsporu energie, zvýšení bezpečnosti a komfortu. Zde se již nejedná o pouhé zasíťování samotného objektu, ale stále více a více o digitální a inteligentní propojení nejen různých budov, ale i celých městských čtvrtí.

Výstavba a bydlení v roce 2020 
Jak budeme žít, bydlet a pracovat za pět, deset nebo dvacet let? To, co se dnes postaví, bude vytvářet životní a pracovní prostor pro příští desetiletí. Zvýšené požadavky na bydlení vyžadují inteligentní a rychle realizovatelné koncepty.

FÓRUM "BUDOUCNOST STAVĚNÍ"
V rámci fóra "Budoucnost stavění" opět renomovaní projektanti, architekti a stavební inženýři vysvětlí na příkladech, jak bude vypadat stavění a design budoucnosti.

Denně se budou střídat aktuální témata, jako příklad bych chtěla vyzdvihnout následující: 

  • chytré stavební materiály: Zde se jedná se o začlenění různých materiálů například ve fasádách, které mohou adaptivně reagovat na různé vnější vlivy. Důležité jsou také fasády, které produkují energii.
  • BIM: Očividné jsou výhody aktivního, digitálního zasíťování všech zúčastněných, kteří se podílejí na stavbě. Kam jsme dnes dospěli? Co již bylo v Německu pomocí plánovacího nástroje BIM realizováno a kde stále ještě existují překážky a obtíže? To jsou ty správné otázky.
  • Bydlení: Potřeba dostupného bydlení roste. V Německu má být letos postaveno až 400 000 bytů a v následujících letech by se mělo v této tendenci pokračovat. Z tohoto důvodu rostou požadavky po nápadech týkajících se sériových a modulárních staveb, jakož i inovativních konceptů bytové výstavby, které umožňují vytvoření jak flexibilního půdorysu, tak splnění energetických požadavků.

DLOUHÁ NOC ARCHITEKTURY
Absolutním vrcholem je "Dlouhá noc architektury". Koná se opět v rámci veletrhu BAU 2017, a to v pátek 20. ledna.

Touto událostí chtějí organizátoři vybudovat spojnici propojující odborný veletrh BAU s městem Mnichov a všemi jeho občany, kteří se zajímají o architekturu.

Dlouhá noc architektury nás provede nejkrásnějšími a nejvýznamnějšími stavbami města. Prožít výjimečnou atmosféru nočního města má své zvláštní kouzlo.

Kyvadlové autobusy budou jezdit od 19:00 hod. až do půlnoci mezi jednotlivými stavbami. Jízdné se neplatí, kdykoliv můžete nastoupit nebo vystoupit. Kromě toho bude existovat i možnost pěší prohlídky centrem města s průvodcem.

Pro vystavovatele a návštěvníky veletrhu BAU budou exkluzivně probíhat tematické prohlídky. Každá prohlídka bude věnována jednomu z témat zastoupených na veletrhu BAU. Tematické prohlídky začínají na výstavišti.

Podrobnější informace naleznete na stránkách www.lange-nacht-der-architektur.de.

UBYTOVÁNÍ + DOPRAVA NA MÍSTO
Pořadatelé chtějí také co nejvíce usnadnit příjezd a dopravu na místo.

Mnichov leží v samotném srdci Evropy a je snadno dosažitelný veškerou dopravou, jak autem, tak i vlakem nebo letadlem.

Letiště Mnichov je druhé největší letiště v Německu. Kyvadlová doprava jezdí každých 30 minut do veletržního centra a zpět. Cesta tam a zpět stojí 13,50 EUR.

S vyhledáním vhodného ubytování Vám pomohou webové stánky veletrhu BAU. Zde naleznete velký výběr ubytování všeho druhu - od ubytování v soukromí až po luxusní hotely. I ubytování je možné rezervovat online.

Naše dceřiné společnosti a zastoupení v zahraničí Vám pomohou při udělení víza a při organizaci skupinových zájezdů. Příslušné kontakty naleznete rovněž na adrese www.bau-muenchen.com.

Nejjednodušším způsobem, jak získat vstupenku na veletrh BAU 2017, je koupit si ji online. Ten, kdo se zaregistruje online, si ji může jednoduše sám vytisknout. To ušetří zdlouhavé čekání na místě a je zároveň i levnější.

Plánek výstaviště naleznete ZDE.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Veletrh BAU 2015Veletrh BAU 2015

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Modernizace železniční stanice Chodov začala netradičně od konce, poslední etapa je hotováModernizace železniční stanice Chodov začala netradičně od konce, poslední etapa je hotová (37x)
Stavební společnost Chládek & Tintěra dokončila třetí etapu modernizace železniční stanice Chodov na Sokolovsku. Prv...
Nejdelší železniční tunel světa se otvírá (29x)
První červnový den se ve Švýcarsku otevírá v pořadí již třetí tunel v 3 100 metrů vysokém horském masivu. Jedná se o nej...
Bourací kladiva Atlas Copco COBRA: kompaktní stroje s neuvěřitelnou silou (22x)
Když potřebujete bourací či podbíjecí kladivo s vysokým výkonem, nemusíte kupovat jen elektrické nebo pneumatické. Atlas...

NEJlépe hodnocené související články

Bourací kladiva Atlas Copco COBRA: kompaktní stroje s neuvěřitelnou silou (5 b.)
Když potřebujete bourací či podbíjecí kladivo s vysokým výkonem, nemusíte kupovat jen elektrické nebo pneumatické. Atlas...
„Očekávám, že firmy bez zkušeností ze železnice zmizí“„Očekávám, že firmy bez zkušeností ze železnice zmizí“ (5 b.)
říká Ing. Ondřej Novák, předseda představenstva a generální ředitel společnosti STRABAG Rail a. s. V rozhovoru pro Silni...

NEJdiskutovanější související články

Bourací kladiva Atlas Copco COBRA: kompaktní stroje s neuvěřitelnou silou (1x)
Když potřebujete bourací či podbíjecí kladivo s vysokým výkonem, nemusíte kupovat jen elektrické nebo pneumatické. Atlas...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice