KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Zajímavosti    Prvý projekt PPP na Slovensku vo výstavbe – rýchlostná cesta R1

Prvý projekt PPP na Slovensku vo výstavbe – rýchlostná cesta R1

Publikováno: 20.10.2010
Rubrika: Zajímavosti

Projekt PPP spustila vláda SR s cieľom zvýšiť úroveň dopravných sietí v Slovenskej republike za účelom stimulovania ekonomiky a zlepšenia regionálneho spojenia. Nová rýchlostná cesta pomôže bezpečnejšej a rýchlejšej preprave medzi Nitrou a Banskou Bystricou.

Existujúca cesta prvej triedy I/65 z Nitry do Zlatých Moraviec je vysoko vyťažená a je označovaná ako cesta smrti z dôvodu častých a vážnych dopravných nehôd. Vybudovanie novej rýchlostnej komunikácie je preto naliehavou potrebou. Historicky tento projekt siaha do 90. rokov v Nitrianskom kraji a 70. rokov v Banskobystrickom kraji, kedy bola zahájená verejná diskusia o trase rýchlostnej cesty v rámci územného plánovania mesta.

TECHNICKÝ POPIS PROJEKTU A VÝSTAVBY R1
Projekt spočíva v zabezpečení financovania, naprojektovania, výstavby, prevádzkovania a údržby rýchlostnej cesty R1 s dvakrát dvomi jazdnými pruhmi v celkovej dĺžke 52 km, ktorá sa bude nachádzať na východ od Bratislavy a spájať mesto Nitra a obec Tekovské Nemce. Súčasťou projektu je aj severný obchvat mesta Banská Bystrica.

Hlavné stavebné práce sa začali 1. septembra 2009.

Celý projekt je rozdelený do štyroch stavieb: Konkrétne sa jedná o úseky Nitra – Selenec, Selenec – Beladice, Beladice – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat.

Celkový čas výstavby je 41 mesiacov od zahájenia hlavných stavebných prác po kolaudáciu poslednej stavby. Plánované dátumy kolaudovania jednotlivých stavieb sú uvedené v tabuľke.

TECHNICKÉ INFORMÁCIE
1. úsek: Nitra – Selenec


Prvý úsek rýchlostnej cesty R1 zahŕňa 12 mostných objektov. Najdlhší most na stavbe je SO 209 s celkovou dĺžkou 1 165 m, ktorý je realizovaný pomocou náročnej technológie výsuvu nosnej monolitickej konštrukcie. Ďalšie zaujímavé stavby prvej časti R1:

  • Nová viacpruhová smerovo rozdelená rýchlostná cesta začína na existujúcej ceste I/51 východne od Lehoty, pokračuje južne od Nitry a pripája sa na I/51 východne od Nitry (približná dĺžka 12,6 km).
  • Nová mimoúrovňová križovatka Lehota východne od Lehoty, ktorá určuje začiatok tohto úseku a pripája sa na I/51.
  • Nová mimoúrovňová križovatka Čermáň južne od Nitry, na ktorú sa pripája II/562.
  • Nové stredisko správy a údržby rýchlostnej cesty (SSÚR Selenc) východne od Nitry a juhozápadne od novej križovatky Selenec.

2. úsek: Selenec – Beladice

  • Nová mimoúrovňová križovatka Selenec východne od Nitry, ktorá určuje začiatok tohto úseku a pripája cestu I/51.
  • Nová viacpruhová smerovo rozdelená rýchlostná cesta začína východne od Nitry, pokračuje od Nitry po križovatku Selenec, končí severovýchodne od Tesárskych Mlyňan (približná dĺžka 19,0 km).
  • Nová mimoúrovňová križovatka Beladice juhovýchodne od Beladíc pripája cestu III/653.

3. úsek: Beladice – Tekovské Nemce

  • Nová mimoúrovňová križovatka Tesárske Mlyňany východne od Tesárskych Mlyňan, ktorá určuje začiatok tohto úseku a pripája I/65.
  • Nová viacpruhová smerovo rozdelená rýchlostná cesta začína severovýchodne od Tesárskych Mlyňan a končí severovýchodne od Tekovských Nemiec (približná dĺžka 14,3 km) a pripája sa na existujúcu R1.
  • Nová mimoúrovňová križovatka Čaradice východne od Čaradíc, pripája sa na cestu I/65 a III/761.
  • Nové obojstranné odpočívadlo Tekovské Nemce severovýchodne od Tekovských Nemiec.

4. úsek: Banská Bystrica – severný obchvat

  • Nová mimoúrovňová križovatka Kostiviarska severne od Banskej Bystrice, ktorá pripája I/59.
  • Nová smerovo rozdelená cesta severne od Banskej Bystrice sa pripája na I/59, ktorá určuje začiatok tohto úseku, prechádza severne od Banskej Bystrice a pripája sa na I/66 východne od Banskej Bystrice (približná dĺžka 5,7 km).
  • Nová mimoúrovňová križovatka Rudlová južne od Rudlovej, ktorá zabezpečuje prístup na Rudlovskú cestu, ktorá pripája Rudlovú a severozápadnú oblasť Banskej Bystrice.
  • Nová mimoúrovňová križovatka Bánoš severne od Banskej Bystrice a východne od križovatky Rudlová, zabezpečuje prístup na severovýchod od Banskej Bystrice.
  • Nová mimoúrovňová križovatka Cementáreň východne od Banskej Bystrice, východne od križovatky Bánoš, zabezpečuje prístup na I/66.

Tabuľka – Rýchlostná cesta R1 – jednotlivé časti

  Názov stavby Dľžka úseku  Plánovaný dátum odovzdania do predčasného užívania  Plánovaný dátum kolaudovania 
1. úsek Rýchlostná cesta R1 Nitra, západ – Selenec 12,6 km  september 2011  marec 2012 
2. úsek  Rýchlostná cesta R1 Selenec – Beladice 19,0 km  september 2011  marec 2012 
3. úsek  Rýchlostná cesta R1 Beladice – Tekovské Nemce 14,3 km  júl 2011  január 2012 
4. úsek  Cesta pre motorové vozidlá I/66 (R1)
Banská Bystrica – severný obchvat 
5,7 km júl 2012  január 2013 

ZÁKLADNÉ ÚDAJE
Názov stavby

  • Rýchlostná cesta R1, Nitra, západ – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat, projekt PPP

Hlavná trasa

  • Dĺžka 51,6 km
  • Kategória R 22,5
  • Plocha vozoviek na R1 1 100 000 m2
  • Počet stavebných objektov 850

Mostné objekty – výstavba a vyvolané úpravy

  • Celkový počet 84
  • Celková dĺžka mostov 6 843 m

Mimoúrovňové križovatky

  • Počet 6

Protihlukové steny

  • Počet objektov 41
  • Celková dĺžka 32 611 m

Oporné a zárubné múry

  • Počet objektov 27
  • Celková dĺžka 4 362 m

PARTNERI PROJEKTU

  • Verejný obstarávateľ: Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR, Koncesionár GRANVIA, a. s.
  • Zhotoviteľ: Granvia Construction, s. r. o.
  • Generálny projektant: DOPRAVOPROJEKT, a. s.
  • Projektant: Valbek, spol. s r. o.
  • Nezávislý dozor: ARCADIS Geotechnika a. s., Organizačná zložka Slovensko

GRANVIA, a. s. je konzorcium, ktoré tvoria spoločnosti VINCI Concessions a Meridiam Infrastructure. Obe spoločnosti sa špecializujú na oblasť koncesií a projektov verejno-súkromného partnerstva (PPP).

Granvia Construction, s. r. o., člen stavebnej skupiny EUROVIA, je hlavný dodávateľ stavebných prác projektu PPP – výstavba rýchlostnej cesty R1. Je 100% dcérskou spoločnosťou firmy EUROVIA CS, ktorej 100% vlastníkom je spoločnosť EUROVIA SA (skupina VINCI).

The First PPP Project in Slovakia under Construction – Expressway R1
The PPP project was launched by the Government of the Slovak Republic with the purpose of increasing the level of transport network in the Slovak Republic in order to stimulate and improve regional connection. The new expressway shall help to a safer and faster transportation between Nitra and Banská Bystrica.

Z podkladů Granvia Construction, s. r. o.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Řízení železniční dopravy 1. částŘízení železniční dopravy 1. část (140x)
Článek se ve dvou dílech zabývá řízením železniční dopravy. Problematika řízení železniční dopravy je v rámci jednotlivý...
Řízení železniční dopravy – 2. částŘízení železniční dopravy – 2. část (102x)
Druhá část článku z oboru železniční dopravy, zabývajícího se konkrétně tématem jejího řízení, vysvětluje základní aspek...
Inovace předpisů pro navrhování vozovek – Dodatek TP 170 a Katalog vozovek polních cest – změna č. 2 (73x)
Od roku 2004 platily pro navrhování vozovek pozemních komunikací technické podmínky Ministerstva dopravy TP 170 Navrhová...

NEJlépe hodnocené související články

Oprava železničního svršku na trati Velký Osek – KolínOprava železničního svršku na trati Velký Osek – Kolín (5 b.)
Na 6,5 kilometru dlouhém mezistaničním úseku dvoukolejné trati stavbaři odstranili vady snižující komfortní užívání trat...
„Vyznávám vědecký přístup ke stavebnictví. Když se nic neděje, jsem nervózní,“„Vyznávám vědecký přístup ke stavebnictví. Když se nic neděje, jsem nervózní,“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Radim Čáp, ředitel divize 4 Metrostavu a zároveň člen představenstva, který má na...
Obchvat Opavy s kompozitním zábradlím MEAObchvat Opavy s kompozitním zábradlím MEA (5 b.)
Nově budovaný severní obchvat Opavy (I/11 Opava, severní obchvat - východní část) má výrazně ulevit dopravní situaci v m...

NEJdiskutovanější související články

Brána do nebes: Železobetonový obloukový most přes Vltavu v PodolskuBrána do nebes: Železobetonový obloukový most přes Vltavu v Podolsku (5x)
Původní most v obci Podolsko postavený v letech 1847 – 1848 přestal počátkem dvacátých let minulého století vyhovovat do...
Na silnice míří nová svodidlaNa silnice míří nová svodidla (4x)
ArcelorMittal Ostrava prostřednictvím své dceřiné společnosti ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic pokrač...
NÁZOR: „Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR“NÁZOR: „Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR“ (4x)
„Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR,“ řekl Ing. Marcel Rückl, porad...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice