KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2015    Prezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korun

Prezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korun

Publikováno: 14.1.2015
Rubrika: 2015

V pondělí 12. 1. 2015 proběhlo za účasti prezidenta Miloše Zemana a hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického slavnostní otevření nové haly montáže a expedice společnosti DAKO-CZ, a.s. v Třemošnici. Náklady na novou halu dosáhly 18 milionů korun a společnost DAKO-CZ bude čerpat na tento projekt investiční pobídku. V první fázi provozu vznikne 12 nových pracovních míst.

Prezidenta Miloše Zemana po příjezdu přivítal předseda představenstva společnosti DAKO-CZ Petr Němec spolu s jejím majitelem Jaroslavem Strnadem. Po krátké besedě s managementem byl panu prezidentovi již v nové hale montáže a expedice představen starosta Třemošnice Miroslav Bubeník.

Při setkání se zaměstnanci, které proběhlo v přátelském duchu, pan prezident zavzpomínal na návštěvu Třemošnice v dětství a zmínil i vřelý vztah k tomuto kraji sousedícímu s Vysočinou. Poté došlo k slavnostnímu přestřižení pásky, přípitku a předání dárkových předmětů - reálného modelu kotoučové brzdy pro nákladní vozy a Železnohorského speciálu z regionálního pivovaru ve Žlebských Chvalovicích.

„Každá přestřižená páska znamená novou investici, která přináší nové pracovní příležitosti i vyšší konkurenceschopnost,““ uvedl prezident Miloš Zeman. Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický ocenil aktivní spolupráci společnosti s místními školami technického zaměření.

Podle generálního ředitele DAKO-CZ Milana Poláka společnost v loňském roce prosperovala. „V minulém roce jsme opět meziročně zvýšili tržby, budeme se pohybovat mezi sedmi až deseti procenty. Obdobný nárůst očekáváme i letos," uvedl.

V závěru návštěvy pan prezident na vlastní přání navštívil provoz společnosti, který ho příjemně překvapil svou velikostí a aktivně se také zajímal o strojní vybavení výroby a finální produkty třemošnické společnosti.

Přístavba haly montáže a expedice
Přístavba haly montáže a expedice navazuje na stávající halu montáže, kde se provádí montáž brzdových systémů pro kolejová vozidla, jejichž jednotlivé díly se vyrábějí ve výrobních provozech společnosti.  Přístavba byla vybudována za účelem vytvoření odpovídajícího moderního technologického zázemí s dostatečnou kapacitou. Novou halou zároveň dojde k vytvoření v první fázi 14 pracovních míst. Část této haly bude sloužit pro montáž brzdových panelů, další část bude sloužit pro balení a expedici výrobků. Expedice společnosti touto změnou zvýší svoji kapacitu a dojde ke sjednocení do nových prostor. Původní prostory expedice budou využity pro montáž, konkrétně pro montážní zkušební stavy. Důvodem investice do nové haly bylo především rozšíření výroby a nové projekty. Například je zde nová zakázka pro společnost SIEMENS AG, konkrétně se jedná o brzdové systémy modulového provedení pro vozy metra do Rijádu v Saudské Arábii, nebo další zakázka pro společnost STADLER RAIL AG, konkrétně brzdové systémy pro vlakové soupravy FLIRT.

Díky nové hale dojde k zefektivnění a optimalizaci procesů napříč montáží, balením a expedicí k zákazníkovi.

Technické parametry 

  • Projektant: ATELIER Atis PARDUBICE, spol. s r. o.
  • Hlavní inženýr proj. : Ing. Zdeněk Poskočil
  • Stavební firma: MTM ENERGY, s.r.o., Valašské Klobouky
  • Hala s částí pro montáž a s částí pro expedici
  • Železobetonový prefabrikovaný skelet, rozměry 22550 x 61350 mm s výškou pod vazník 6200mm.
  • Přístřešek expedice
  • Železobetonový prefabrikovaný skelet, rozměry 9600 x 16700 mm s výškou pod vazník 5000mm až 5240mm.
  • Zastavěná plocha vlastní přístavby haly: 1 459,28 m2
  • Obestavěný prostor: 12 053,65 m3
  • Zastavěná plocha přístřešku expedice: 185,54 m2
  • Obestavěný prostor: 1 254,21 m3
  • Zastavěná plocha manipulační plochou pro expedici výrobků: 320,80 m2

Část haly je určená pro montáž, pracoviště bude provozováno v max. dvousměnném provozu. V každé směně bude pracovat max. 20 pracovníků.

Část haly je určená pro expedici, kde bude prováděno balení smontovaných kompletů brzdových systémů před jejich expedicí. Pracoviště bude provozováno v jednosměnném provozu. Max. počet zaměstnanců 6.

Přístavba haly montáže a expedice je navržena jako montovaný systém z železobetonových sloupů a betonových plnostěnných sedlových vazníků. Hala bude vybavena jeřábovou drahou s portálovými jeřáby o nosnosti 4,9 tuny. Jeřábová dráha bude probíhat souvisle v celé délce haly, provoz montáže a expedice bude pak vybaven vždy samostatným portálovým jeřábem.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Prezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korunPrezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korunPrezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korunPrezident republiky slavnostně otevřel novou halu montáže a expedice společnosti DAKO-CZ a.s. za 18 milionů korun

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Huť ArcelorMittal Ostrava představila vysokopecní strusku jako výhodný stavební materiálHuť ArcelorMittal Ostrava představila vysokopecní strusku jako výhodný stavební materiál (25x)
Ostravská huť představila jeden ze svých vedlejších produktů. Vysokopecní struska vzniká jako odpad při výrobě surového ...
Škoda Transportation dokončila dodávku tramvají do maďarského MiskolceŠkoda Transportation dokončila dodávku tramvají do maďarského Miskolce (22x)
Plzeňská Škodovka úspěšně zakončila projekt dodávky tramvají pro město Miskolc. Škoda Transportation v minulých dnech př...
Malá vodní elektrárna Štětí je ojedinělý projekt sociálního podnikání Malá vodní elektrárna Štětí je ojedinělý projekt sociálního podnikání (19x)
První gigawatthodiny elektrické energie vyrobily dvě turbíny s těmito ženskými jmény v elektrárně Štětí z labské vody. T...

NEJlépe hodnocené související články

REPONT s. r. o.: 10 let práce na dopravních a inženýrských stavbáchREPONT s. r. o.: 10 let práce na dopravních a inženýrských stavbách (5 b.)
Firma REPONT s. r. o. v letošním roce oslavila desetileté výročí působení na trhu dopravních a inženýrských staveb. Její...
Varšava chválí stavbaře z Metrostavu (5 b.)
Předáním modernizované části okruhu S8 a mostu Generála Stefana Grota-Roweckiego přes Vislu ve Varšavě investorovi završ...
Trojský most získal v tvrdé konkurenci mezinárodní oceněníTrojský most získal v tvrdé konkurenci mezinárodní ocenění (5 b.)
Významného ocenění na mezinárodním poli se dostalo stavbě Trojského mostu v Praze. Evropské sdružení ocelových konstrukc...

NEJdiskutovanější související články

„Hledáme, jak utratit miliardu EUR“„Hledáme, jak utratit miliardu EUR“ (1x)
říká jen v lehké nadsázce Ing. Mojmír Nejezchleb. S náměstkem generálního ředitele SŽDC pro modernizaci dráhy jsme se ba...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice