KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Zajímavosti    Představení společnosti ARCADIS CZ

Představení společnosti ARCADIS CZ

Publikováno: 5.12.2013
Rubrika: Zajímavosti

ARCADIS CZ a. s. je dynamická, multiprofesní firma založená v roce 2007. Je součástí skupiny ARCADIS, jedné z nejvýznamnějších, celosvětově působících inženýrských firem, která je jejím majoritním vlastníkem. Předmětem podnikání společnosti ARCADIS CZ je konzultační, supervizní a inženýrská činnost, projektování a řízení stavebních projektů v oblastech inženýrských, průmyslových a občanských staveb, životního prostředí, energetiky, těžby surovin a vodního i odpadového hospodářství.

Společnost ARCADIS CZ má po dokončení fúze se společnostmi ARCADIS Geotechnika a. s., ARCADIS Bohemiaplan s. r. o., EC HARRIS s. r. o., Terratec spol. s r. o., ARCADIS CZ ENVIRONMENTAL s. r. o. a Solidex a. s. k 30. 6. 2013 divizní uspořádání a její podnikatelské aktivity jsou v České republice soustředěny do divizí Geotechnika, Bohemiaplan a EC Harris.

Na Slovensku ARCADIS CZ podniká prostřednictvím Organizační složky Slovensko se sídlem v Bratislavě a také zde úzce spolupracuje se svou dceřinou společností GEOFOS, s. r. o. se sídlem v Žilině. Podnikatelská strategie společnosti ARCADIS CZ je založena na využívání synergických efektů, vyplývajících z divizního uspořádání dřívějších samostatných společností. Jednotlivé divize se vzájemně doplňují a ARCADIS CZ tak může svým klientům nabízet ještě širší spektrum komplexních služeb a řešení než před fúzí. Veškeré služby společnost poskytuje na etických principech, obsažených v zásadách Mezinárodní federace konzultačních firem FIDIC.

Divize společnosti ARCADIS CZ jsou vybaveny moderními technologiemi i kvalitní přístrojovou technikou a disponují vysoce kvalifikovaným personálem. V roce 2013 pracovalo ve skupině ARCADIS CZ téměř 70 autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Celkový průměrný stav zaměstnanců dosáhl v tomto roce počtu 290.

Významnou předností ARCADIS CZ, jako univerzální konzultační společnosti, je její nezávislost, to znamená, že není kapitálově ani jinak propojena s investory a velkými stavebními firmami, podnikajícími na trhu stavebních či environmentálních prací.

ARCADIS CZ disponuje rozsáhlou lokální sítí, jež je v úzkém kontaktu se zákazníky, a odborným know-how spojeným s mezinárodně uznávanými zkušenostmi. Fakt, že se naše týmy různě specializují a zároveň doplňují, nám dovoluje vstoupit do jakékoliv fáze projektu. Náš mezinárodní přesah nám navíc umožňuje získat náskok po stránce technické i organizační. Přímý kontakt s klientem zase vede ke správnému pochopení problematiky a požadavků v dané lokalitě. Svými aktivitami pomáháme vytvářet přidanou hodnotu, když se na základě kreativnosti a zodpovědnosti snažíme nabízet nejlepší řešení, která pak projekty korunují úspěchem.

SKUPINA ARCADIS
ARCADIS je přední mezinárodní celosvětově působící skupina, která poskytuje poradenství, inženýring, projekční řešení a služby architektonického, projektového a facility managementu v oblastech infrastruktury, vodního hospodářství, životního prostředí a průmyslových i občanských staveb. Skupina ARCADIS v tomto segmentu podnikání patří mezi pět největších firem v Evropě, v celosvětovém měřítku je mezi deseti největšími společnostmi podobného zaměření. Na globálním environmentálním trhu patří ARCADIS mezi první tři největší společnosti. Její experti se specializují na zlepšování mobility, trvale udržitelného rozvoje a zlepšování kvality života na celém světě.

Skupina ARCADIS působí v Evropě, Asii, Severní i Jižní Americe a v 200 pobočkách ve stovce zemí světa zaměstnává 22 000 pracovníků. Celkový objem tržeb skupiny v roce 2012 dosáhl 2,5 miliardy EUR.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOVIZÍCH SPOLEČNOSTI ARCADIS CZ
Divize Geotechnika
Divize Geotechnika společnosti ARCADIS CZ a. s. je s více než 85letou tradicí největší a nejstarší geotechnickou konzultační firmou v České republice. Až do roku 2009 ji obchodní partneři i odborná veřejnost znali pod názvem Stavební geologie – Geotechnika, a. s. Změnou názvu potvrdila firma svou příslušnost k mezinárodní skupině ARCADIS, ve které působí od roku 2002. Divizí společnosti ARCADIS CZ se firma ARCADIS Geotechnika a. s. stává 30. 6. 2013. Současná divize Geotechnika plynule navazuje na první inženýrskogeologické pracoviště v ČR, které v roce 1926 založil pozdější akademik a prezident IAEG, profesor Quido Záruba. V roce 1930 pak další významný český geotechnik prof. Alois Myslivec zřídil v Praze první československou laboratoř mechaniky zemin. Tato laboratoř je stále důležitou součástí divize Geotechnika a zůstává největším a nejlépe vybaveným pracovištěm svého druhu v České republice.

Jedinečnost, úspěšnost a síla divize Geotechnika spočívá v kombinaci vědomostí a zkušeností získaných na základě dlouholeté tradice na českém trhu a znalostí moderních evropských přístupů v oblasti přípravy a řízení velkých inženýrských projektů.

Je jedinou firmou na českém trhu, která svým klientům nabízí zcela komplexní řešení geotechnických problémů. Zaměřuje se na poradenství, supervize, průzkum, monitoring a zkušebnictví v inženýrských stavbách, především v geotechnice, zakládání staveb, podzemních stavbách a též v oblasti životního prostředí. Ve své nabídce má i project management inženýrských a ekologických staveb. Divize Geotechnika působí v České a Slovenské republice a ve svých osmi pobočkách zaměstnává téměř 150 odborníků.

Divize Bohemiaplan
Divize Bohemiaplan společnosti ARCADIS CZ a. s. se projektové a inženýrské činnosti ve všech odvětvích investiční výstavby věnuje již 60 let. Původní projekční společnost Bohemiaplan s.r.o. byla založena v červnu 1991 privatizací odštěpného projekčního útvaru Báňských projektů Teplice, působícího v Plzni od roku 1952. Změnou názvu na ARCADIS Bohemiaplan s. r. o. potvrdila firma svou příslušnost ke skupině ARCADIS CZ, jejíž součástí je od roku 2009. Po dokončení fúze společností ARCADIS v roce 2013 se firma ARCADIS Bohemiaplan s. r. o. stává divizí společnosti ARCADIS CZ a. s.

V současné době divize disponuje 42 kvalifikovanými odborníky, z nichž je 17 inženýrů a techniků autorizováno pro celou řadu stavebních oborů. Od roku 1991 firma úspěšně zrealizovala téměř 3 000 zakázek různého charakteru. Zajišťuje komplexní projekční a inženýrské služby včetně územního plánování, investorské činnosti i výkonu stavebního a technického dozoru. U vybraných staveb firma zajišťuje vlastní provedení stavby včetně dodávky technologie, montáže a uvedení do provozu. Své široké spektrum činností divize Bohemiaplan nabízí zejména v odvětvích energetiky, průmyslových, inženýrských, vodohospodářských a ekologických staveb a pozemní výstavby.

Divize EC Harris
Přední mezinárodní konzultační společnost EC Harris LLP, poskytující služby projektového managementu při realizaci a provozu všech druhů staveb, se stala součástí skupiny ARCADIS v listopadu 2011. Touto celosvětovou fúzí skupina ARCADIS výrazně posílila svůj podnikatelský sektor Budovy především v oblasti stavebně-technického poradenství. Pražská pobočka společnosti EC Harris s.r.o. se řadí mezi přední poradenské společnosti v České republice, kde poskytuje služby v oblasti nemovitého majetku již od roku 2001. Divizí společnosti ARCADIS CZ a. s. se EC Harris s. r. o. stává 30. 6. 2013.

V její pražské kanceláři působí více než 40 vysoce specializovaných konzultantů a díky tomu je divize EC Harris kdykoliv připravena ujmout se zakázky v jakémkoliv rozsahu ať už z pohledu velikosti projektu nebo rozsahu poskytovaných služeb. Ve firmě pracují jak místní tak zahraniční specialisté. Vzhledem k jejich rozdílnému zaměření mohou klientovi nabídnout tým, který přesně vyhoví jeho požadavkům. ARCADIS CZ, divize EC Harris poskytuje služby v oblastech projektového a cenového řízení, dozorů staveb, technických dozorů, služeb v oblasti TZB, řízení rizik a value managementu, certifikace BREEAM a LEED, certifikace energetické náročnosti budov, koordinátora BOZP a také v oblasti technických auditů.

V minulosti společnost EC Harris obdržela akreditaci APM (APM Corporate Accreditation) za program profesionálního rozvoje v oblasti projektového řízení (Project Management Service Line Professional Development Programme) a opakovaně byla oceněna jako nejlepší firma roku v oblasti projektového řízení na CEE Retail Estate Awards během několika posledních let. V roce 2011 získala společnost prestižní ocenění „Best Technical Advisor 2011“ za přístup a rozvoj PPP/PFI projektů a nově obdržela prestižní cenu Real Green Service Provider roku 2012 v regionu CEE.

SPOLUPRÁCE ARCADIS CZ NA OCENĚNÝCH STAVBÁCH
Specialisté i řadoví pracovníci společnosti ARCADIS v České i Slovenské republice se často podílejí na stavbách, které pak získají ocenění v celostátních soutěžích „Stavba roku“, resp. „Stavba roka“, „Česká dopravní stavba roku“ a dalších soutěžích. Některé ze staveb byly velmi úspěšné i na mezinárodním fóru. V posledních letech spolupracovaly divize společnosti ARCADIS CZ na desítkách oceněných staveb.

Fotografie: archiv ARCADIS CZ a. s.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Praha – metro V.A – stanice PetřinyKošťálov u Semil – skládka komunálního odpaduElektrárna Ledvice – nová popílková silaPraha – BB Centrum – komplex multifunkčních administrativních budovRychlostní silnice R6, úsek Jenišov – Nové Sedlo – vylehčená zemní konstrukce

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Řízení železniční dopravy 1. částŘízení železniční dopravy 1. část (183x)
Článek se ve dvou dílech zabývá řízením železniční dopravy. Problematika řízení železniční dopravy je v rámci jednotlivý...
Řízení železniční dopravy – 2. částŘízení železniční dopravy – 2. část (116x)
Druhá část článku z oboru železniční dopravy, zabývajícího se konkrétně tématem jejího řízení, vysvětluje základní aspek...
Okružní křižovatky vs. světelně řízené křižovatkyOkružní křižovatky vs. světelně řízené křižovatky (98x)
V minulém roce médii proběhly informace typu, „kruhových objezdů je hodně“, „v některých případech jsou zbytečné a nesmy...

NEJlépe hodnocené související články

Oprava železničního svršku na trati Velký Osek – KolínOprava železničního svršku na trati Velký Osek – Kolín (5 b.)
Na 6,5 kilometru dlouhém mezistaničním úseku dvoukolejné trati stavbaři odstranili vady snižující komfortní užívání trat...
„Vyznávám vědecký přístup ke stavebnictví. Když se nic neděje, jsem nervózní,“„Vyznávám vědecký přístup ke stavebnictví. Když se nic neděje, jsem nervózní,“ (5 b.)
říká v rozhovoru pro Silnice železnice Radim Čáp, ředitel divize 4 Metrostavu a zároveň člen představenstva, který má na...
Obchvat Opavy s kompozitním zábradlím MEAObchvat Opavy s kompozitním zábradlím MEA (5 b.)
Nově budovaný severní obchvat Opavy (I/11 Opava, severní obchvat - východní část) má výrazně ulevit dopravní situaci v m...

NEJdiskutovanější související články

Brána do nebes: Železobetonový obloukový most přes Vltavu v PodolskuBrána do nebes: Železobetonový obloukový most přes Vltavu v Podolsku (5x)
Původní most v obci Podolsko postavený v letech 1847 – 1848 přestal počátkem dvacátých let minulého století vyhovovat do...
Na silnice míří nová svodidlaNa silnice míří nová svodidla (4x)
ArcelorMittal Ostrava prostřednictvím své dceřiné společnosti ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic pokrač...
NÁZOR: „Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR“NÁZOR: „Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR“ (4x)
„Vnější pražský okruh se stane alfou a omegou tranzitní přepravy na území ČR,“ řekl Ing. Marcel Rückl, porad...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice