KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Doprava    Logistika    Goodman vybuduje v Toruni sklad pro společnost Nissin

Goodman vybuduje v Toruni sklad pro společnost Nissin

Publikováno: 2.9.2010, Aktualizováno: 3.9.2010 14:55
Rubrika: Logistika

Společnost Goodman Group postaví v polských Łysomicích nedaleko města Toruň sklad o rozloze 10 100 m2 pro přední japonskou logistickou a přepravní společnost Nissin. Jde již o druhý sklad v Polsku, který bude Goodman japonskému poskytovateli logistických služeb pronajímat. Výstavba skladu bude zahájena na konci září a její ukončení se plánuje na únor 2011.

Aktuální polská zakázka je potvrzením silné pozice společnosti Goodman ve střední a východní Evropě. Společnost prostřednictvím své pobočky působí i v České republice.

„Jsme potěšeni, že můžeme se společností Nissin v Polsku opět spolupracovat a podpořit tak její další rozvoj. Smlouvu, týkající se rozšíření skladovacích ploch, jsme uzavřeli během jediného týdne poté, co o této skutečnosti představenstvo Nissinu rozhodlo. Tento flexibilní přístup demonstruje naši schopnost pružně a rychle reagovat na potřeby našich zákazníků, kterým poskytujeme trvalou podporu,“ uvedl Błażej Ciesielczak, manažer společnosti Goodman pro region Polska.

Společnost Goodman bude stavbu skladu financovat prostřednictvím svého fondu Goodman European Logistics Fund (GELF), bez nutnosti projektového financování ze strany finanční instituce, strategického partnera nebo vnějšího investora.

Nový sklad o rozloze 10 100 m2, s kancelářskými prostory o ploše přibližně 150 m2, rozšíří stávající skladovací prostory firmy o celkové výměře 15.670 m2, které společnost Goodman firmě pronajímá od roku 2008. Sklad bude umístěn v průmyslové zóně Crystal Park Pomeranian Special Economic Zone v Łysomicích, nedaleko města Toruň. Vyroste na pozemku o rozloze 50.000 m2, jež je ve vlastnictví společnosti Goodman. Dalšími společnostmi, které si v průmyslové zóně Crystal Park pronajímají sklady Goodman, jsou firmy Nippon Express (16.000 m2) a NYK Logistics (23.800 m2).

Průmyslová zóna Crystal Park Pomeranian Special Economic Zone se nachází osm kilometrů od Toruně, 60 km od mezinárodního letiště v Bydgoszczi a 200 km od Varšavy.

„Toruň se se svou průmyslovou zónou stává významným logistickým střediskem na dálnici A1, která se brzy stane novým evropským severojižním koridorem. Strategická poloha mezi Gdaňskem a Lodží vede stále více firem k tomu, aby svou činnost provozovaly právě v tomto regionu, což nám přináší možnost poskytovat svým zákazníkům logistické skladové prostory na klíč,“ vysvětluje Błażej Ciesielczak.

Goodman Poland vlastní, rozvíjí a řídí vysoce kvalitní logistická zařízení, jako jsou sklady a distribuční střediska. Vedle logistického centra v Toruni Goodman Poland vlastní a spravuje středisko o rozloze 26.000 m2 ve Vratislavi, které je plně v pronájmu, a další skladovací plochy o rozloze 20 000 m2 v Ratiboři (Racibórz). V květnu 2010 společnost Goodman zahájila svůj doposud největší projekt realizovaný v Polsku, a to výstavbu logistického centra na krakovském letišti, kde bude stát osm skladů o celkové ploše přibližně 160.000 m2.

"Společnost Nissin udržuje s firmou Goodman dlouhodobý vztah. Od firmy Goodman si již pronajímáme sklad v Toruni, takže když jsme potřebovali naše skladovací kapacity zvětšit, bylo logické obrátit se opět na tradičního partnera. Možnost spolupráce se spolehlivým partnerem je vítanou přidanou hodnotou. Profesionální přístup společnosti Goodman, spolu s jejich rozsáhlými službami pro zákazníky, nám umožňuje soustředit se na vlastní obchodní činnost, zatímco společnost nám poskytuje skladové prostory podle našich požadavků. Po dokončení nového skladu vznikne přibližně dvacet nových pracovních míst a zaměstnanci se budou střídat každý den ve třech směnách. Jsme si jisti, že nový sklad nám umožní poskytovat nejlepší služby našim zákazníkům,“ řekl Hiroshi Ikeuchi, generální ředitel společnosti Nissin.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Torun

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vlaků na lince kombinované dopravy Lovosice - Duisburg přibývá, interval mezi jejich odjezdy se zkrátí na polovinu.Vlaků na lince kombinované dopravy Lovosice - Duisburg přibývá, interval mezi jejich odjezdy se zkrátí na polovinu. (20x)
Stále stoupající zájem českých silničních dopravců o přepravy intermodálních návěsů, výměnných nástaveb a tankových kont...
DB Schenker získal dvě ocenění v soutěži Volná cesta za projekt přepravy po železnici v Pardubicích DB Schenker získal dvě ocenění v soutěži Volná cesta za projekt přepravy po železnici v Pardubicích (19x)
DB Schenker Logistics získal dvě ocenění v soutěži Volná cesta vyhlášené Ministerstvem dopravy ČR. Druhým místem byl DB ...
Bezpečí s bezdotykovou světelnou mřížíBezpečí s bezdotykovou světelnou mříží (15x)
Vytíženost logistických hal a jejich rušný provoz si žádá četná bezpečnostní opatření. K základním požadavkům patří zame...

NEJlépe hodnocené související články

LEGIOS koupil ŽOS Nymburk (2.5 b.)
Společnost LEGIOS, přední evropský výrobce železničních nákladních vagónů a lokomotiv, koupila Železniční opravny a stro...

NEJdiskutovanější související články

LEGIOS koupil ŽOS Nymburk (1x)
Společnost LEGIOS, přední evropský výrobce železničních nákladních vagónů a lokomotiv, koupila Železniční opravny a stro...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice