KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Bezpečnost    AŽD Praha postaví v Srbsku zabezpečení přejezdů za 7,2 mil. korun

AŽD Praha postaví v Srbsku zabezpečení přejezdů za 7,2 mil. korun

Publikováno: 18.4.2011, Aktualizováno: 26.4.2011 10:20
Rubrika: Bezpečnost

Česká společnost AŽD Praha vybaví v Srbsku dva železniční přejezdy zabezpečovacím zařízením za 7,2 milionu korun. Uvedla to dnes mediální zástupkyně firmy Petra Vosyková. Počet zabezpečovacích zařízení od AŽD v Srbsku tak dosáhne 17 a v Černé Hoře osmi. Firma také plánuje modernizaci další železniční trati v celkové hodnotě asi 200 milionů eur (4,8 miliardy korun).

Zakázka na zabezpečení železničních přejezdů na trati Bělehrad - Mladenovac - Nis Presovo - Kijevo má být dokončena do konce roku.

Společnost AŽD se poté bude podílet na modernizaci železniční tratě Niš - Dimitrovgrad. Zakázka za 200 milionů eur pro AŽD představuje zajištění 11 železničních stanic, 19 přejezdů a dodávky traťových, sdělovacích a dalších bezpečnostních zařízení. Předpokládaný termín realizace tohoto projektu je v letech 2012 až 2014.

AŽD Praha doposud v Srbsku instalovala například dvě staniční zabezpečovací zařízení v komplexu tepelné elektrárny, 15 elektronických zabezpečovacích zařízení na železničních přejezdech a 120 elektromotorických přestavníků pro ovládání železničních výhybek.

Obrat aktivit AŽD Praha v Srbsku včetně roku 2011 tvoří 150 milionů korun.

Kromě Srbska a Černé Hory firma v minulosti dodala zabezpečovací zařízení například do USA, Běloruska a na Slovensko. Podle ředitele zahraničního obchodu a marketingu společnosti Petra Žateckého za úspěchem firmy v Srbsku stojí zkušenosti s místním prostředím a činnost České rozvojové agentury, která v Srbsku působí v rámci české zahraniční spolupráce.

Celkově společnost za hospodářský rok 2009/2010 (Od 1. října 2009 do 30. září 2010) vykázala obrat 4,3 miliardy korun. Proti předchozímu období jde přibližně o miliardový propad. AŽD zaměstnává 1 750 lidí, v zahraničí má šest dceřiných společností.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

Společnost KONSTRUKCE Media, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čelKategorizace bezpečnosti samostatných sjezdů vzhledem k nárazu vozidel do jejich čel (40x)
Problematika snižování účinků nárazů na cestující při dopravní nehodě se dosud řešila převážně cestou optimalizace defor...
JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“JUDr. Stanislav Diviš: „Především prevence a výchova vede k bezpečné práci“ (35x)
Co považujete z pohledu bezpečnosti ve stavební firmě za nejdůležitější?Stavebnictví je z pohledu bezpečnosti práce a vy...
Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (34x)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...

NEJlépe hodnocené související články

Hodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. částHodnocení bezpečnosti železničních zabezpečovacích zařízení – 1. část (5 b.)
Železniční zabezpečovací technika je jednou z částí železničního systému, která se velkou mírou podílí na zajištění bezp...
Jihočeský kraj zkontroloval přejezdy, značky zarostla vegetace (5 b.)
Jihočeský kraj zkontroloval 245 železničních přejezdů na silnicích druhé a třetí třídy, u téměř poloviny z nich zjistil ...
Dobré osvětlení zvyšuje viditelnost na silnicích o 30 % a snižuje možnost vzniku dopravních nehod (5 b.)
Z dopravních statistik vyplývá, že se během letních měsíců setkáváme s výrazným nárůstem nehodovosti. V průběhu června a...

NEJdiskutovanější související články

(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR(Ne)zvratné osudy rozšiřují kampaň Nemyslíš – zaplatíš! Ministerstva dopravy ČR (1x)
V dubnu 2009 zahajuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci s Českým sdružením obětí dopravních nehod a Organi...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice