KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8441
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    AUTOTEC 2008 – jediný veletrh svého druhu ve střední Evropě

AUTOTEC 2008 – jediný veletrh svého druhu ve střední Evropě

Publikováno: 4.6.2008, Aktualizováno: 21.11.2008 23:51
Rubrika: Aktuality, Doprava

Každý sudý rok jsou první červnové dny na výstavišti v Brně zasvěceny automobilovým profesionálům, kteří letos již podvanácté zamíří na Mezinárodní veletrh užitkových vozidel, dílů a servisní techniky AUTOTEC 2008.

AUTOTEC 2008 je jedinou motoristickou výstavou tohoto druhu ve střední Evropě. O jeho výjimečnosti svědčí i to, že je pravidelně zařazen do prestižního kalendáře mezinárodních výstav organizace O.I.C.A. a patří tak mezi evropskou elitu.

Vše pro návštěvníka
AUTOTEC 2008 se kromě svého čitelného členění na přehledné sekce snaží také co nejvíce přiblížit odborné veřejnosti. Proto také v letošním roce přichází s novinkou - nově stanoveným termínem konání v pracovním týdnu, od středy 4. června do neděle 8. června. Pro novinářský a odborný den se pak výstaviště v Brně otevře v úterý 3. června.

Velká sedmička v plné síle
V této chvíli je více než jasné, že se bude v Brně prezentovat všech sedm velkých evropských výrobců trucků, ale zároveň nebudou chybět ani české značky nákladních vozidel, jako je TATRA a AVIA.

Jednu z největších expozic nabídne například koncern Iveco - na ploše 3.000 m2 se zde představí společně značky Iveco, Irisbus a Fiat Professional. Nové nákladní vozy, stejně jako malé užitkové vozy Fiat Fiorino, zde budou mít svou výstavní premiéru. Sekundovat jim bude ucelená přehlídka autobusů, z nichž řada má ve svém rodném listě zapsáno Vysoké Mýto. Mercedes-Benz se do Brna chystá přivést novou modelovou řadu svých prestižních nákladních automobilů, které zde budou mít svou velkou premiéru. Rozsáhlou expozici nabídne ale i Renault Trucks a kromě jiného v ní najdete také nejnovější technologie nabízející hybridní pohony i pro velká vozidla. Společnost Scania využívá pro splnění náročných emisních norem a zároveň snižování emisí dvě nejmodernější technologie - recyklaci výfukových plynů (EGR) a selektivní katalytickou redukci (SCR).

A tak není divu, že její expozice se ponese v tomto duchu. Revoluční technologie EGR v kombinaci s novou řadou motorů EURO 5 zde bude dominantou. To ale není vše, projet se budete moci i v autobusu Scania využívajícím k pohonu etalon, anebo si budete moci vyzkoušet soupravu Scania vybavenou motorem EURO 5 EGR přímo v praxi na místě při testovacích jízdách. Automobiloví nadšenci budou také moci obdivovat na stánku Scania speciální hasičské vozidlo, nebo univerzální autobus Scania Irizar.

Klíčovou skupinou vystavovatelů jsou členové Svazu dovozců automobilů. Jejich expozice obsadí více než čtvrtinu výstavní plochy. Z oblasti lehkých užitkových vozidel se bude prostřednictvím jedné z největších expozic prezentovat společnost Volkswagen. Lehké užitkové automobily však nabídne i Peugeot. Návštěvníci si v expozici s vozy se lvem ve znaku budou moci vybrat od užitkové verze modelu 107 přes 207 až po vozy Expert, nebo Boxer. Součástí expozice bude i premiéra malých užitkových vozů Peugeot Bipper. Hyundai představí na letošním AUTOTECU kromě automobilů také partnerství Hyundai Motor Company a UEFA i partnerství Hyundai Motor CZ a české fotbalové reprezentace, což je zajímavé především díky fotbalovému ME 2008, které navíc začíná právě v době konání AUTOTECU. Mezi novinkami tohoto korejského výrobce najdete například užitkový vůz H-1, i30 CW (crossover wagon, resp. kombi), ale představí se i modelové řady SUV Santa Fe, SUV Tucson a MPV Matrix pro letošní rok. Své nejnovější modely lehkých užitkových vozidel, případně vozů spadajících do kategorie SUV či offroad, představí v prostorách haly V také další značky. Najdete zde dále například vozy KIA, Renault, Nissan, Mitsubishi, Suzuki, Citroën, Mercedes-Benz, Škoda a řadu dalších.

Bohatá nabídka přípojných vozidel a servisní techniky
Reprezentativní zastoupení nabídne kategorie přípojných vozidel a nástaveb a neméně zajímavá bude i oblast komunální techniky. Vedle domácích výrobců objeví zahraniční vystavovatelé – například německý výrobce nástaveb F.X. Meiller nebo lucemburská společnost Faymonville zabývající se produkcí přípojné techniky. Společnost KÖGEL v premiéře představí nový BIG MAX, nové nápravy TRAX a také nové služby (TRAX LIFE, MAX SERVICE).

AUTOTEC již tradičně nabízí kvalitní přehlídku servisní a garážové techniky od celé řady výrobců. Představí se tak téměř všichni významní výrobci a distributoři garážového vybavení, kteří obsadí výstavní halu A. Účastnit se budou například firmy Univer, Italmec, RPJ International, Technology Garage a řada dalších.

Svět kamionů zblízka
Profese řidiče kamionu je velmi náročná a každý muž, když byl malý, zatoužil po tom, aby jej směl alespoň na chvíli řídit. Velká auta lákají snad všechny kluky bez rozdílu věku. A veletrh AUTOTEC 2008 jim může tento sen splnit. V rámci doprovodných programů totiž vznikl ve spolupráci se Sdružením automobilových dopravců ČESMAD Bohemia ojedinělý projekt „Svět kamionů zblízka“.

Ti, kteří se zajímají o práci profesionálního řidiče, budou mít šanci navštívit zde informační stánek nově vzniklé personální agentury, která se zabývá problematikou zaměstnání u společností působících v oblasti automobilové dopravy a přepravy. Na jednom místě se zde sejde ucelená přehlídka trucků, které zde představí nejvýznamnějších evropští výrobci. Svět kamionů zblízka nabídne šanci podrobně si trucky prohlédnout a s profesionální asistencí zkušených instruktorů i vyzkoušet při jízdě na zkušební dráze. Kromě toho budou mít návštěvníci možnost zapojit se do programu a soutěží a odnést si domů také drobnou výhru.

Vysoká odborná úroveň
Odbornou úroveň veletrhu již tradičně zvýrazňuje také řada seminářů a konferencí zaměřených na nejrůznější oblasti automobilového průmyslu. V rámci odborného programu AUTOTEC CONFERENCE se připravuje evropský kongres BRNOSAFETY 2008, který zastřešuje několik odborných konferencí spojených s tematikou bezpečnosti na silnicích. Konkrétně se bude hovořit například o prevenci v silniční dopravě, bodovém systému, chování účastníků v silničním provozu nebo nových technologiích a informačních systémech.

Další významná konference TRENDY AUTOMOBILOVÉ LOGISTIKY je situována do dvou paralelních programových sekcí – „Business Trends“ a „Technology Trends“. Sekce „Business Trends“ se věnuje prezentaci nových oborových trendů a případových studií prezentovaných lidmi z podniků automobilového průmyslu. „Technology Trends“ je platformou, na níž především dodavatelé technologií a služeb prezentují své novinky pro zákazníky v automobilovém průmyslu.

Třetí ročník mezinárodní konference ROAD TRANSPORT & ENVIRONMENT 2008 – Silniční doprava a životní prostředí se představí během dvou dnů prostřednictvím dvou tématických bloků. První z nich se věnuje problematice alternativních paliv a pohonů motorových vozidel, druhý blok s podtitulem Čistá budoucnost již dnes je zaměřen na úsporné systémy pohonu vozidel šetrné k životnímu prostředí.

V rámci veletrhu AUTOTEC 2008 již tradičně proběhne také vyhlášení výsledků celostátní soutěže AUTOSERVIS ROKU 2008, AUTOOPRAVÁŘ ROKU 2008, AUTOMECHANIK JUNIOR 2008.

Pro zájemce, kteří by rádi našli pracovní uplatnění v automobilovém průmyslu, je připravován projekt s názvem AUTOJOB. Tento personalistický projekt je určen k prezentaci nabídek pracovních příležitostí a vzdělání v automobilovém průmyslu a poskytuje zájemcům výjimečnou možnost komunikovat přímo se zástupci špičkových firem v oboru.

Zajímavou příležitostí vyzkoušet si automobily v praxi jsou testovací jízdy s možností výjezdu z areálu výstaviště. Terénní polygon určený ke zkušebním jízdám není v současné době již žádnou raritou, nicméně na AUTOTECU vznikne netradičně v prostoru výstavby nového pavilonu a nabídne tak reálné podmínky pro testování nákladních, speciálních, terénních a SUV vozidel.

Součástí veletrhu AUTOTEC 2008 bude tradičně i vyhlášení prestižních anket. Sedmý ročník ankety „Automobil 4x4“ vyhlásí vítěze v kategoriích vozů SUV, off – road a pick-up. Do ankety je přihlášeno sedmdesát vozidel s pohonem čtyř kol, pro která mohou lidé hlasovat. Kromě těchto vozidel získá ocenění také nákladní automobil v anketě Truck of the Season a Truck of the Year.

AUTOTEC 2008

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Zeleň a rozhled na pozemních komunikacíchZeleň a rozhled na pozemních komunikacích (110x)
Bezpečnost je v souvislosti s provozem na pozemních komunikacích jedno z nejčastěji skloňovaných slov. Bohužel se v souv...
Problematika přeprav nadměrných a nadrozměrných nákladů po pozemních komunikacíchProblematika přeprav nadměrných a nadrozměrných nákladů po pozemních komunikacích (102x)
Strojírenství a průmysl mají v České republice dlouholetou tradici. Zmíněná odvětví produkují často výrobky, které svými...
Možnosti aplikace uspořádání 2+1 na silnice I. třídy v ČRMožnosti aplikace uspořádání 2+1 na silnice I. třídy v ČR (68x)
V roce 2013 jsme zpracovávali studii pro ŘSD, která měla za úkol doporučit a vyhledat možnosti uplatnění uspořádání 2+1 ...

NEJlépe hodnocené související články

Praha bude mít další čtyřkolejný traťový úsek (5 b.)
Začíná přestavba důležité spojnice Prahy a Berouna podél řeky Berounky. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dnes sla...
Vlaky na Teplicku zrychlí, lidé z Litvínova získají přímé spojení s krajskou metropolí (5 b.)
Železnice v podkrušnohorské oblasti Ústeckého kraje projde v následujícím období výraznou proměnou. Správa železniční do...
Nepodlehli jsme mámení a stavíme se ziskemNepodlehli jsme mámení a stavíme se ziskem (5 b.)
Skanska prošla v posledních třech letech rozsáhlými změnami, které mají firmu připravit na dlouhodobou prosperitu. Jak s...

NEJdiskutovanější související články

Nepodlehli jsme mámení a stavíme se ziskemNepodlehli jsme mámení a stavíme se ziskem (1x)
Skanska prošla v posledních třech letech rozsáhlými změnami, které mají firmu připravit na dlouhodobou prosperitu. Jak s...
Český vynález přináší revoluci do stavebnictví. Skanska začala používat recyklovaný betonČeský vynález přináší revoluci do stavebnictví. Skanska začala používat recyklovaný beton (1x)
Zbytky ze zdemolovaných staveb představují až polovinu všech odpadů vyprodukovaných v České republice. Kameniva, které j...
Problematika přeprav nadměrných a nadrozměrných nákladů po pozemních komunikacíchProblematika přeprav nadměrných a nadrozměrných nákladů po pozemních komunikacích (1x)
Strojírenství a průmysl mají v České republice dlouholetou tradici. Zmíněná odvětví produkují často výrobky, které svými...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice