Diskuze k článku
Stavba nového centra Černý Most vstupuje do druhé fáze
rozšíření CČM
Vážení,
velice mě potěšilo, že už se konečně CČM začalo po 15 letech rozšiřovat, stávající obchody už tady nestačily. Zvláště v poslední době přibylo až moc lidí, vzhledem k tomu, že se přednostně postavily nové paneláky a vybavenost zaostávala. Ale ještě by to chtělo lepší občerstvení, jako mají např. v Obchodním centru Čakovice, kde mají restauraci s výbornou kuchyní, též českou, která tady chybí. Fast foody a obzvláště čínské občerstvení tu nechybí. Těch je všude dost. A zvláště zbytečných a drahých jídel též. A ještě by bylo dobré propojit vstup do CČM s metrem, zvláště pro pěší. Každý nemá možnost si sem dojet autem. Toto vše je už dávno vymyšleno v Centru Chodov. Tam mají též českou kuchyni a plno nových šikovných obchodů. A je to přímo u metra. Tady by se nám to určitě též líbilo. Věříme, že se Vám to zde také podaří. Děkuji Schneidrová.
nesmysl
To muselo dát někomu opravdu hodně práce, aby vymyslel takový nesmysl. Není kde parkovat, na hlavní silnici je nepořádek ze stavby a ten tunel od metra vypadá jako něco velmi nepovedeného. Obchodů je po celé Praze moc, nákupních center, že se to skoro nedá spočítat. Takže další obchody jsou k ničemu. Já jsem na Černý most jezdila nakupovat ráda, ale bohužel nebudu jezdit nakupovat tam, kde není myšleno na lidi. Takže já jsem s nakupováním v této karikatuře nákupního centra skončila.
Parkování na ČM
A co teprve parkování v okolí ČM - zpoplatnění parkoviště po pěti hodinách - spousta lidí - zejména přijíždějících z venkova a jdoucích na metro např. do práce do centra- teď hledá parkovací místa ve vedlejším sídlišti = ztížené parkování pro lidi, kteří zde bydlí..:-(
A co pěší?
"Velká pozornost byla věnována každému detailu." - no každému určitě ne, například zrušení severního chodníku podél Bryksovi ulice (směrem od Chlumecké) není dobrý počin, stejně tak nevybudování přechodu přes komunikaci jižního vjezdu do parkovacího domu. Možná o tom vedení centra a projektant neví, ale někteří zákazníci chodí a budou chodit do centra ČM i pěšky a nejen ze směru od metra.